József, Bánk
-7 °C
0 °C

Antidepresszánst kevert a palacsintába

2005.09.28. 18:55
Kilenc nap után, az egyik fővárosi kórházból hazaengedték azokat az ikertestvéreket, akiket a gyanú szerint nevelőapjuk megmérgezett.

Hazaengedték szerdán azokat a 10 éves ikerfiúkat, akiket kilenc napja életveszélyes állapotban szállítottak kórházba a fővárosban, miután gyógyszerrel mérgezett palacsintát ettek. A fiúkat a gyanú szerint nevelőapjuk mérgezte meg. A TV2 szerint az ikreknek még van két idősebb testvére.

A nyomozók életveszélyt okozó testi sértés gyanújával őrizetbe vették a 31 éves férfit. A gyanú úgy terelődött rá, hogy a gyerekek anyja "utalt arra, hogy a fiúkat élettársa mérgezhette meg." Az Országos Toxikológiai Intézetben a mintákban nagy mennyiségű antidepresszánst mutattak ki.

Összepakolt és elment

Amikor kiderült, hogy az ikrek szervezetébe méreg került, a gyerekek anyjának élettársa összecsomagolt és elköltözött, ám előzőleg még gyógyszereket tördelt össze - mondta el az anya. A 31 éves férfi pszichiátriai kezelés alatt állt, szeptember elején leszázalékolták. A gyógyszerek hatóanyagát feltehetően ismerte, mivel több kórházban is egészségügyi szakápolóként dolgozott - mondta Fülöp Valter őrnagy.

Az élettársat egy fővároshoz közeli település misszióján fogadták be, ahol drog-és alkoholfüggő embereknek nyújtanak segítséget. A rendőrség ott állította elő, és vette őrizetbe. Kihallgatásakor tagadta, hogy a gyerekek ételébe gyógyszert kevert volna, csak annyit mondott, nem szereti, ha sokan vannak körülötte.

A négygyerekes anya vallomása szerint a gyanúsított férfi többször is tett olyan megjegyzést: "túl sokan vannak". A rendőrség indítványozza az őrizetbe vett férfi előzetes letartóztatását - közölte a bűnügyi főosztály helyettes vezetője.