Pál
-5 °C
0 °C
Index - In English In English Eng

Megkerült az eltűnt anorexiás gimnazista lány

2007.07.02. 09:55
Vasárnap reggel eltűnt az egri P. E. A Budapesten kezelt, kórosan sovány lány két hete is megszökött, akkor szerencsére megtalálták. Hétfőn délelőtt derült ki, hogy már vasárnap este megtalálták a lányt.

Egy eltűnt tizenéves lányt kerestek a rendőrök Heves megyében és a fővárosban. A 17 éves, egri P. E. vasárnap reggel, hat és nyolc óra között távozott el egy budapesti kórházból.

A keresett lány - az egri Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium diákja - anorexiás, körülbelül 150 cm magas és feltűnően vékony testalkatú, testsúlya mindössze 29 kg. Világos barna haját copfban hordja, eltűnésekor fehér Adidas márkájú cipőt, fekete, pamut tréning nadrágot és pulóvert viselt. A gimnazista különös ismetetőjegye még az is, hogy általában papírzsebkendőt szokott morzsolgatni.

A lányt az utóbbi napokban Budapesten kezelték, mondta az Indexnek Soltész Bálint főhadnagy a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Két héttel ezelőtt még Egerben tartózkodott otthonában, de akkor is megszökött. "Szerencsére a helyi rádió segítségével hamar megtalálták" - mondta a rendőrségi sajtós.

Hétfőn délelőtt kiderült, hogy a lány ezúttal is megkerült: vasárnap késő este egy VII. kerületi idős hölgyhöz csöngetett be, aki értesítette a rendőrséget. Visszavitték a kórházba, kihallgatása hétfőn esedékes.

A rendkívül legyengült szervezetű lányt eltűnése akár rosszul is végződhetett volna, különösen ebben a kánikulai melegben.