Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Halálra égett egy férfi a penci sporttelepen

2004.12.06. 13:46
A Váchoz közeli Pencen hétfőn délelőtt tűz ütött ki. A lángok egy 44 éves hajléktalan férfi életét kioltották. Az elsődleges rendőrségi adatok szerint öngyilkosság történt, a férfi valószínűleg felgyújtotta magát.

Egy ember életét vesztette, amikor tűz ütött ki egy sporttelepen hétfőn késő délelőtt, a Váchoz közeli Pencen - értesült a HavariaPress.

"A járási bajnokságban játszó futballcsapatunk sporttelepén ütött ki tűz, az öltöző melletti nyitott mellékhelyiségben" - tájékoztatta az Indexet Králik József, a Pest megyei Penc polgármestere. A tüzet egy pár száz méterre lakó idős nő vette észre, a helyiek vödrökben vitt vízzel próbálták eloltani a lángokat, de ez végül csak a tűzoltók segítségével sikerült.

A falubeliek egyelőre nem tudják ki lehet a tűzben elhunyt férfi, akinek összeégett testét az önkormányzat tulajdonában lévő épületben megtalálták. "Feltehetőleg nem idevalósi", vélte a polgármester. A holttest mellett egy üveg bontatlan pezsgőt is találtak.

Öngyilkos hajléktalan

Mint kora délutánra kiderült, az áldozat B. László, 44 éves, korábban galgabucsai lakos volt, aki az elsődleges adatok szerint feltehetően öngyilkosságot követett el, ugyanis idegenkezűségre utaló körülmény nem merült fel, áll a rendőrség közleményében.

A férfi hajléktalan volt, de azt hogy felgyújtotta-e magát, vagy más módon lett öngyilkos, szakértők állapítják majd meg, mondta el az Index érdeklődésére Hegyi Katalin, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtósa. A férfi búcsúlevelet nem hagyott, de halála előtt személyes tárgyait - ékszereket, iratokat - külön kupacban, magától távolabb helyezte el, ez is önkezűségre utal, tette hozzá Hegyi Katalin.

Az ügy további körülményeit szakértő bevonásával az államigazgatási eljárás keretében a Váci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya vizsgálja.