Hermina
15 °C
27 °C

Nem a fűnyíró pengéje okozta a biciklista halálát

2003.10.16. 09:46
Az izsófalvai nő már halott volt, amikor a fűnyíróból kiszakadó éles vasdarab eltalálta a nyakát - állapította meg a rendőrségi boncolás. A rendőrség megszünteti a füvet nyíró férfi elleni eljárást.
Szombaton biciklizés közben meghalt egy 56 éves nő a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Izsófalván, az elsődleges információk szerint egy fűnyíró repülő pengéje okozta halálát. A Népszabadság mai számában azonban beszámol róla, hogy a véletlenek furcsa egybeeséséről van szó. Az Index kérdésére Kompoltiné Jakab Ilona, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője megerősítette, az asszony halálát nem a fűnyíró elszabadult pengéje, hanem szívelégtelenség okozta.

Az igazságügyi orvosszakértő a boncolás során megállapította, a nő már halott volt, amikor a penge eltalálta a nyakát. Az önmagában is halálos nyaki sérülést megelőzően ugyanis elpattant egy ér a kerékpározó asszony szívében, így a halál pár pillanattal a penge "érkezése" előtt állt be. A szóvivő kérdésünkre elmondta, bűncselekmény hiányában a rendőrség megszünteti a füvet nyíró férfi ellen az eljárást.