Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Melegek maradtak a brémai pingvinek

2005.02.22. 16:52
Hűségesek maradtak egymáshoz a bremerhaveni állatkert hím pingvinpárjai. A hímek a másik nem iránti érdeklődését négy új nőstény behozatalával próbálták felkelteni, sikertelenül. A kudarc komoly következményekkel járhat, a Humboldt-pingvineket a kihalás fenyegeti.

Bizonyossá vált, hogy homoszexuális a bremerhaveni állatkert hat hím Humboldt-pingvinje. Az állatkertben tíz pingvin, négy nőstény és hat hím élt, ennek ellenére a hímek kizárólag egymás társaságát keresték. A hat hím három párba rendeződött, rendszeresen kísérleteztek egymás megtermékenyítésével és köveket próbáltak kikeltetni.

Az állatkert vezetése úgy gondolta, hogy a probléma a nőstényfelhozatallal lehet, ezért kölcsönbe további négy pingvinlányt importáltak Svédországból. Az új nőstények sem keltették fel azonban a pingvinek érdeklődését. A hímpárok hűségesek maradtak.

A nőstények behozatala egyébként komoly tiltakozást váltott ki a melegszervezetek részéről. A jogvédők úgy vélték, hogy az állatkert vezetése a lépéssel beavatkozik a pingvinek szabad párválasztásába. Véleményük szerint ugyanakkor még egy pingvinnek is jogában áll melegnek lenni.

Az állatkert vezetői tiltakoztak a beavatkozás vádja ellen. Mint mondták, nem akarják erőszakkal szétválasztani a pingvinpárokat. Mivel azonban a Humboldt-pingvineket a kihalás fenyegeti, előnyös lett volna, ha a hímek egymás helyett nőstényeket választanak. A bremerhaveni állatkertben az elmúlt években mindössze egy pingvin született.