Szilárda
0 °C
6 °C

Pénisz nélkül ébredt: ötmillióval kárpótolják

2003.08.30. 12:17
Peren kívül egyezett meg orvosaival az a texasi férfi, akinek orvosai engedélye nélkül távolították el péniszét. Az orvosok várhatóan ötmillió dollárt fizetnek, de nem kell beismerniük a műhibát.
Az észak-texasi Wichita Fallsban lakó 67 éves Hurshell Ralls prosztatarák kezelésére feküdt be a kórházba még 1999-ben. A férfi az altatásból való ébredés után döbbenten látta, hogy hiányzik pénisze. Ralls azt állította, hogy nem egyezett bele nemi szerve eltávolításába, ezért beperelte orvosait. Ralls és ügyvédje szerint az orvosok ugyanis tévesen hitték azt, hogy a rák már a péniszre is átterjedt. Véleményüket a szövettani vizsgálat alátámasztotta.

Vitatják

Az orvosok ügyvédje azt állítja, hogy védencei tájékoztatták Ralls-t arról, hogy esetleg péniszét is el kell távolítani. Dryden ügyvédje a szövettani vizsgálat eredményét is kétségbe vonja. Hozzátette: az orvosok bizonyos jelekből arra következtettek, hogy a rák átterjedt a péniszre, ezért döntöttek az eltávolítás mellett. Szerinte az orvosok ezzel megmentették Ralls életét.

Ötmillió

Bár a megállapodás összes részletét nem hozták nyilvánosságra, az eddig kiszivárgott információk szerint Ralls ötmillió dollárt (közel egymilliárd forint) kap. Cserébe kezelőorvosai, John S. Dryden és Fraid Khoury nem ismerik be, hogy orvosi műhiba történt.