Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Késik a hideg, de elfogyott a nap

2006.09.15. 17:38
Pénteken nedvesebb légtömegek érik el az országot, esőre, záporra, zivatarra kell számítani, írtuk csütörtökön, de Budapestről úgy tűnik, az esőre még várni kell.

Marad még a vénasszonyok nyara, noha várhatóan zivatar, zápor éri el a hétvégére az országot, a felhők a Dunántúlt és a Dél-Alföldet már elérték. A következő 36 órában a Kárpát-medence nyugati területei fölé továbbra is nedves levegő áramlik és szombaton már a keleti vidékek fölé is több felhő érkezik.

A Dunántúlon és a Dél-Alföldön a következő 24 órában gyakran lesz erősen felhős az ég, és ott eső, zápor várható, estefelé délnyugaton néhol zivatar is lehet. Az ország északkeleti felében pénteken több órára kisütött a nap, és kevés napsütésre még szombaton is számíthatunk, északkeleten csak helyenként alakul ki záporeső. A délkeleti, majd keleti szél többfelé megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 11 és 16 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben ennél hidegebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton általában 22 és 27 fok között valószínű, de a Nyugat-Dunántúlon kevéssel 20 fok alatt lehet.