Zelma, Rajmund
-5 °C
-1 °C

Késik a hideg, de elfogyott a nap

2006.09.15. 17:38
Pénteken nedvesebb légtömegek érik el az országot, esőre, záporra, zivatarra kell számítani, írtuk csütörtökön, de Budapestről úgy tűnik, az esőre még várni kell.

Marad még a vénasszonyok nyara, noha várhatóan zivatar, zápor éri el a hétvégére az országot, a felhők a Dunántúlt és a Dél-Alföldet már elérték. A következő 36 órában a Kárpát-medence nyugati területei fölé továbbra is nedves levegő áramlik és szombaton már a keleti vidékek fölé is több felhő érkezik.

A Dunántúlon és a Dél-Alföldön a következő 24 órában gyakran lesz erősen felhős az ég, és ott eső, zápor várható, estefelé délnyugaton néhol zivatar is lehet. Az ország északkeleti felében pénteken több órára kisütött a nap, és kevés napsütésre még szombaton is számíthatunk, északkeleten csak helyenként alakul ki záporeső. A délkeleti, majd keleti szél többfelé megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 11 és 16 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben ennél hidegebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton általában 22 és 27 fok között valószínű, de a Nyugat-Dunántúlon kevéssel 20 fok alatt lehet.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!