Izidor
1 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Pénzszállítót raboltak ki Budapesten

2009.01.28. 08:25

Kiraboltak egy pénzszállító-autót szerdán reggel a budapesti Eurocenternél. A Budapest Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az Index kérdésére azt mondta: szerda reggel fél nyolckor egy férfi fegyverrel a kezében arra kényszerítette az egyik pénzszállító alkalmazottját, hogy a pénzeszsákokat adja á. Az alkalmazott átadta a zsákokat.

Képek a helyszínről

A férfi gyalog menekült el a helyszínről. Lövés nem dördült és senki sem sérült meg. A BRFK nagy erőkkel indult a rabló keresésére. A szemtanúk meghallgatása zajlik, mondta a sajtóügyeletes. Az elkövetőről egyelőre annyit tudni, hogy egy 180 centi magas, átlagos testalkatú fiatal férfi.

Elterjedtek olyan hírek, hogy a rabló az Eurocenterben, illetve a bevásárlóközpont mélygarázsában bújhat meg. Ezt a BRFK ügyeletese nem kívánta sem megerősíteni, sem cáfolni. Mint mondta: a bevásárlóközpontot nem zárták le, az üzletekbe ki és be lehet menni, a rendőrség viszont több embert igazoltatott.

Az MTI helyszínen tartózkodó munkatársa a bevásárlóközpont környékén azt látta, hogy a főbejáratnál hat rendőrautó és három rendőrszállító busz áll, a főkaput lezárták ugyan, de a többi bejáraton keresztül be lehet jutni az épületbe. A mélygarázsból kiérkező autósokat átvizsgálták.

A rendőrség az Eurocenterben történt támadás után már vizsgálja, lehet-e összefüggés a január 13-i óbudai bankrablás, és a mai eset között - értesült a nol.hu.