Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Százmillióval parkolt tilosban a pénzszállító

2003.04.01. 10:07
Százmillió forint volt annak a tilosban parkoló, műholdas nyomkövetővel ellátott pénzszállító Ford Tranzitnak a rakterében, amit a rendőrség a Csörsz utcából szállíttatott el - értesült a Blikk. A BRFK vezetői először álrendőri intézkedésre gyanakodtak, ezért személyesen eredtek a "lopóautó" nyomába. Az eset óta fellélegezhetnek a tilosban parkoló autósok: míg korábban naponta 120 kocsit szállíttattak el, most legfeljebb féltucatnyit.
A Blikk úgy tudja, hogy a Securicor Hungary Kft. autója parkolt március elején tilosban a Csörsz utcában. A szabályos rendőri intézkedést követően két rendőri vezető is a lopottnak hitt pénzszállító nyomába eredt. A BRFK ügyeletese az Indexnek elmondta, nem tévedésről volt szó, ugyanis számos esetben lopták már el úgy autót a tolvajok, hogy rendőröknek tűntették fel magukat.

A kocsit soron kívül kiadták, bár sofőrje ellen feljelentést tettek - mondta a Blikknek Lapid Lajos ezredes, a BRFK közbiztonsági helyettese.

Kevesebb elszállítás, több büntetés

A Blikk úgy tudja, hogy az eset óta a szállítóautók alig hagyhatják el a telephelyüket: míg korábban napi 120 autót vittek el, addig most alig tizet. Újabban csak azokat a kocsikat viszik el, melyek zavarják a forgalmat, vagy a szabálytalan parkolással balesetet okozhatnak. Az ezredes azzal indokolta a döntést, hogy az elszállítás nem csökkentette a tilos parkolások számát.

Ezzel együtt hétfőtől szigorúbban büntetik a rendőrök a tilosban parkolókat és a gyorshajtókat. Utóbbiakat a rendőrök azonnal kiemelik a forgalomból, és ellenük a helyszínen feljelentést tesznek.