Olivér
4 °C
8 °C

Pénzeső az autópályán

2003.09.04. 10:16
Több mint százezer eurónyi készpénz szóródott ki egy autó tetején felejtett aktatáskából egy német autópályán. A rendőrök szerint a pénzt összegyűjtő autósok bűncselekményt követtek el.
Egy száguldó autó tetején hagyott táskából százezer eurónyi (kb. huszonhatmillió forintnyi) készpénz szóródott ki az A43-as autópálya egyik szakaszán. A német rendőrség kénytelen volt lezárni az autópályát Bochum mellett, miután a bankjegyekre vadászó autósok a leállósávokban és az útpadkán parkoltak le. A pénz tulajdonosa könyörgött, hogy ne vigyék el a pénzt, mert az harmincöt ember egy havi fizetése, de az autósok nem hallgattak rá. A rendőrség megpróbálta megakadályozni, hogy az arra haladók minden pénzt elvigyenek, de csak háromezer eurót tudtak összegyűjteni.

Telefonált

A szerencsétlenül járt vállalkozás tulajdonosa később elmondta, hogy egy autópihenőben rakta autója tetejére a táskát, amikor megcsörrent a mobiltelefonja. Amint az autó az autópályára vezető felhajtón gyorsított, a táska az aszfaltra esett, a pénz pedig szétszóródott.

Bűncselekmény

A 42 éves vállalkozó elmondta, hogy ezzel a veszteséggel teljesen fizetésképtelenné vált cége, így valószínűleg a harmincöt alkalmazott elveszti munkáját. A rendőrség szerint bűncselekmény történt, mert a pénzt a talált tárgyak osztályán kellett volna leadni. A hatóságok nagy erőkkel keresnek egy férfit, aki a szemtanúk szerint egyedül gyűjtötte össze a pénz nagy részét.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?