Viola
-5 °C
-2 °C

Kézigránáttal fenyegettek a pénzszállító kirablói

2002.10.28. 11:52
Országos körözést adott ki ismeretlen tettesek ellen, és fokozottan ellenőrzi a főváros útjait a rendőrség azt követően, hogy vasárnap este kiraboltak egy pénzszállító autót Budapesten.
Vasárnap este fél tíz körül Budapesten, a XI. kerületben kirabolt pénzszállító autó vezetőjének és kísérőjének kihallgatása még tart, a tanúkutatást megkezdték, de egyelőre nincs gyanúsított az ügyben - mondta a sajtóügyeletes. A főváros útjait fokozottabban ellenőrzik; egyelőre nem tudni, hogy hányan voltak az elkövetők, de egyikükről fantomképet készítenek. A sajtóügyeletes tájékoztatása szerint valószínűleg közel 80 millió forinttal menekültek el az elkövetők.

Rálőttek az autóra

A pénzszállító autó oldalán több lövés nyoma látszik, az autó első kerekét kilőtték, a helyszínen több lőszert és lőszerhüvelyt találtak, amit ballisztikai szakértők vizsgálnak - közölte a sajtóügyeletes.

Személyi sérülés a rablás során nem történt. Az M0-ás Egér úti leágazásánál egy Audi tartóztatta fel a pénzszállító autót vasárnap este, és a pénzkísérők elmondása alapján kézigránáttal és sorozatlövő fegyverrel fenyegették meg őket. A pénzszállítók ezért kinyitották az autó oldalsó ajtaját és a rablóknak átadták a kocsiban lévő pénzt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!