Lázár, Olimpia
-6 °C
-1 °C

Magyarok fosztogatták az osztrák temlopi perselyeket

2002.06.10. 12:20
Templomi perselyek fosztogatása miatt ítéltek két magyar állampolgárt Auzstriában. Az 55 éves apa fiával fosztogatta a templomok perselyeit, amiért öt hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélték őket.
Két magyar állampolgárt, apát és fiát 5 hónap feltétlenül letöltendő és további felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek Ausztriában templomi perselyek fosztogatása miatt - jelentette a Kurier című bécsi lap hétfőn.

Az apa szentképekkel is üzletelt

Az 55 éves apát Stájerország több plébániáján ismerték istenfélő emberként, mert mint régiségkereskedő gyakorta ajánlott szentképeket megvételre. Úgy látszik azonban, ezzel nem keresett eleget, mert több templomban pénzt szedett ki a perselyekből afféle lépvessző segítségével. Több templomban kamera, egy helyen pedig a sekrestyés személyesen figyelte meg a fosztogatást, így a vádlott nem is igen védekezett a bíróság előtt.

"Nem csak lopni jöttem, hanem imádkozni is"

Azt hozta fel mentségére, hogy nem csupán lopni, hanem imádkozni jött Ausztriába. Mindenütt vele tartó 21 éves fia - akinek foglalkozása amúgy áruházi detektív - azt állította, hogy őt a templomokban kizárólag az építészet érdekelte, de a videófelvételek ellenében semmilyen érvelés nem segített.

Azután, hogy a sekrestyés megfigyelte őket, a két magyarnak először sikerült egérutat nyerni, de a határon elfogták őket. Mindkettejüket betöréses lopás vádjával ítélték el, s megkezdték az öt hónapnyi feltétlen börtönbüntetés letöltését - írta a Kurier.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!