Sára, Márió
2 °C
6 °C

Több ezer feljelentés a szilveszteri petárdázás miatt

2006.01.03. 14:43
Szilveszter első napjaira készül el a rendőrség statisztikai összefoglalója, hogy országszerte hány petárdát foglaltak le, és hány feljelentést tettek.

Több mint nyolcszáz feljelentést tett a rendőrség petárdázás illetve petárdaárusítás miatt az ünnepek alatt Budapesten. A BRFK december 5-től tartott fokozott ellenőrzéseket a tiltott pirotechnikai eszközök felderítésére. A rendőrök elsősorban a piacokat és az aluljárókat ellenőrizték, de a civil ruhás nyomozók ellenőrizték az engedéllyel rendelkező elárusítóhelyeket is.


Petárda, a betiltott termék

A rendőrök ezalatt 170 ezer darab - valamint 17 bontatlan karton - petárdát, és tízezernél több egyéb, tiltott pirotechnikai eszközt foglaltak le. Büntető feljelentést 126 alkalommal, szabálysértési feljelentés pedig 693 esetben tettek.

Az Országos rendőr-főkapitányság jelenleg az országos eredményeket összesíti, tájékoztatta az Indexet az ORFK sajtóosztálya. Végleges eredményekkel szerdán reggel tudnak nyilvánosság elé állni. Emlékezetes, hogy a szilveszteri durrogtatásban többen megsérültek. Sajóbábonyban egy férfi kezében robbant fel a petárda, Mezőkövesden egy kisfiú szenvedett szemsérülést.