Blanka, Bianka
-2 °C
14 °C

Péter 3 milliót küldött a börtönből az igazságügyi orvosszakértőnek?

2008.01.17. 22:42
Igazságügyi orvosszakértők hárommillió forintot kértek egy kedvező szakvélemény elkészítéséért egy a Híradó birtokába került levél szerint. A kézzel írt levélen "Péter" aláírás szerepel, amely a Híradó szerint a korábban elítélt Tasnádi Péteré lehet.

A levélben a Péter nevű aláíró azt kéri a címzettől, hogy a már korábban átadott 1 millió forinton kívül még további kétmilliót adjon át valakinek, olvasható a hirado.hu-n. Az írás utal arra, hogy igaszságügyi orvosszakértők hárommillió forintot kérnek. A levél írója szerint a szabadsága, a megmenekülése függ a pénz átadásától.

A levelet az ügyészség is ismeri. A Fővárosi Főügyészségnek is van egy példánya egy szakértői véleménnyel kapcsolatos vesztegetési ügy aktáiban. Az ügyészség szóvivője a nyomozás érdekeire hivatkozva ennél többet nem árult el.

A Budapesti Nyomozó Ügyészségen tavaly ősszel nyomozás egy orvosi szakvéleménnyel kapcsolatban. Tasnádi Péter egyik korábbi, jogerős büntetését ugyanis agysorvadásra hivatkozva utólag 4 és fél évről a felére csökkentették.

Zamecsnik Péter, a vállalkozót egy másik ügyben képviselő ügyvéd szerint kizárt, hogy orvosszakértő pénzért állítson fel diagnózist.

A hirado.hu szerint azt nem lehet tudni, hogy a levelet Tasnádi Péter írta-e. A levélben ugyanakkor a vállalkozó egyik hozzátartozójának keresztneve, illetve egyik ügyvédjének teljes neve is szerepel.

15%
3999 Ft
3400 Ft
15%
4995 Ft
4246 Ft