Károly, Karola
-4 °C
2 °C

Petíció a hangosan szeretkező szomszéd ellen

2003.05.28. 11:55
Petícióban tiltakoztak a városi tanácsnál egy utca lakói Ausztráliában, mert szerintük az egyik szomszédjuk túl hangosan él nemi életet partnereivel.
Az ausztrál Melbourne Port Philip negyedének lakói a helyi önkormányzathoz eljuttatott levelükben arra kérték a városi elöljárókat, hogy az utcájukban lakó egyik nőt kötelezzék "hálószobai tevékenységének lehalkítására". Egyik szomszéd levelében arra panaszkodik, hogy minden szexuális aktust hallanak, és tarthatatlan, hogy ilyenkor mindig zenét kelljen hallgatniuk. A Port Philip-i önkormányzat mindenesetre a felek közti tárgyalást javasolta, mert a helyi önkormányzati törvény nem szabályozza ezt a problémakört.

A harmincas éveiben járó, neve elhallgatását kérő bepanaszolt nőt megdöbbentették a vádak. A Herald Sunnak nyilatkozó nő tagadta, hogy túl hangos volna, szerinte egyedül az okozhat némi kellemetlenséget, hogy ágyát egészen a falhoz tolta. Hozzátette: ezekben a házakban nincs rendes hangszigetelés, ezért ő is kénytelen hallgatni mások horkolását, torokköszörülését, szeretkezését és füldugót kell viselnie, ha szomszédai tévéznek. Mellesleg nekem még senki sem panaszkodott a zaj miatt - tette hozzá.