Valér
2 °C
8 °C

Pezsgőztek, miután gyilkoltak

2005.01.04. 10:28
Agyonvertek szilveszter éjjel Berettyóújfaluban egy 89 éves férfit. Az idős emberhez késő este tört be két fiatalember, és veréssel próbálták belőle kiszedni, hogy hol tartja értékeit, majd miután távoztak, megünnepelték az új évet.

Részletes beismerő vallomást tett az a fiatal férfi, aki a gyanú szerint társával együtt meggyilkolt egy idős embert szilveszter éjszakáján Berettyóújfaluban. Az esetet csak vasárnap este fedezték fel az áldozat hozzátartozói, akik arra figyeltek fel, hogy egész nap nem látták a férfit, miközben a háza jó ideje tárva-nyitva áll, és a lakásban ég a villany.

A helyszínre hívott rendőrök a lakásban holtan, összekötözött kézzel találtak rá a megvert háztulajdonosra. Mivel a szobák is alaposan fel voltak forgatva, nyilvánvalóvá vált, hogy a házigazda rablógyilkosság áldozata lett. A nyomozás még az éjszaka elvezetett a feltételezett elkövetőkhöz, akiktől előkerültek a rabolt értékek is.

Az egyik férfi vallomása szerint a Hajdú-Bihar megyei városban élő, 89 éves férfihoz az óév utolsó óráiban hatolt be a két fiatalember. Az elkövetők átugrottak a sértett házának kerítésén, majd lefeszítették az egyik ablakrácsot és behatoltak a lakásba. Az ágyban fekvő idős emberből veréssel próbálták kiszedni, hol tartja értékeit, majd a lakásban talált értéktárgyakat összepakolva elmenekültek. Ezután pezsgőzéssel és tévézéssel köszöntötték az új évet, miközben áldozatuk belehalt az ütlegekbe.

A páros ellen nyereségvágyból elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.