Eleonóra
-1 °C
2 °C

Tömeggyilkosságra készültek a tinédzserek

2003.07.07. 13:04
Letartóztattak három philadelphiai tizenévest, akik bevallották, hogy a lehető legtöbb diákot akarták megölni középiskolájukban. A fiúknál számos puskát, rengeteg lőszert, késeket és kardokat találtak a rendőrök.
Vasárnap őrizetbe vettek egy tizennyolc, egy tizenöt és egy tizennégy éves fiút a Philadelphia melletti Camden megyei Oaklynban, akik bevallásuk szerint tömeggyilkosságra készülte. A fiúk azt mondták: az Oaklyn gimnáziumban készültek lecsapni, "ahol annyi embert akartak megölni, amennyit csak lehetséges". A három gyanúsítottból kettő az iskola tanulója volt, jelentette a Philadelphia Inquirer.

Amíg töltény van

A három fiút azután kutatták fel, hogy egy hajnalban leintett autó sofőrje közölte egy rendőrrel, hogy pár perccel korábban megpróbálták elvenni autóját. A kiérkező tisztnek rövid idő alatt sikerült letartóztatnia a fekete esőkabátot viselő három fiút. A fiúknál sörétes puskákat, pisztolyokat, mintegy kétezer darab lőszert, késeket és kardokat találtak. Egyikük elmondta, hogy három embert kiválasztottak a tanulók közül, akiket mindenképpen meg akartak ölni. Ezután addig folytatták volna az öldöklést, amíg a muníció tartott volna.

Talpig feketében

A három tinédzser azt is beismerte, hogy már az év eleje óta készültek az akció végrehajtására. Terveik szerint az 1999-es coloradói Columbine gimnáziumban történt vérengzés elkövetőihez hasonlóan, ők sem adták volna meg magukat élve. A fiúk csak a "Szabadság Harcosainak" nevezték magukat, és örökké feketében jártak. Több tanuló szerint úgy néztek ki, mintha a 'Mátrixból' léptek volna elő.