Kijózanító csodaszer

2000.04.19. 16:44
Német tudósok önként jelentkezőkön olyan szert teszteltek, amely majdnem teljese egészében eltünteti az alkoholfogyasztás nyomait a vérből. A Promill Kill nevű szer a kísérletek tanulsága szerint képes rá, hogy 45-perc alatt lecsökkentse a véralkoholszintet 1? alá.

Promill Kill
45 perc alatt lecsökkenti a véralkoholszintet 1? alá.
Egy drezdai ház előtt a múlt hétvégén több százan vártak arra, hogy alaposan berúgjanak, szigorúan tudományos alapon. A sorbaállás azonban csaknem botrányba fulladt, ugyanis a kiadható alkoholmennyiség lényegesen alatta maradt a jelentkezők számának.

Az önkéntesek arra a kísérletre jelentkeztek, melynek során egy újonnan kifejlesztett ,,véralkohol-szintet eltüntető csodaszert" próbáltak ki német tudósok. Az ötlet, hogy miként csökkentsék gyorsan és hatékonyan a vér alkoholszintjét, egy francia tudós fejéből pattant ki, a szabadalomból pedig egy német cég máris előállította a kijózanító csodaszert.

A kísérletben kiderült: a szer hat, csak elenyésző számú jelentkezőnél értek el mérsékeltebb sikert a kutatók. A szer hatására 1,4-1,5 ?-ről 1? alá csökken a vér alkoholszintje, még egy kiadós masszív piálás után is.

A szert feltaláló francia tudós nevét illedelmesen elhallgatják a németek, annyit azonban tudni, hogy a gall szakember eredetileg krónikus alkoholisták kezelésére szánta azt. A német cég persze lecsapott a félkész termékre, óriási üzletet sejtve benne.

A sejtés pedig beigazolódni látszik, ugyanis már kapható, bár illegálisan a Promill Kill nevű ital, ami a megfelelő, és persze szigorúan titkos összetevőket tartalmazza. Ezen kívül a cég büszkén hirdeti, hogy terméke kitűnő körte ízű, természetazonos aromákkal dúsított, ízlésesen csomagolt, és csak 1% alkoholt tartalmaz.

Stimulálja a májat
A Promill Kill feketepiaci ára 10 DM. A német cégnek azonban egyelőre el kellet halasztani a hivatalos piacra dobást, mivel a hivatalos szervek nem voltak elégedettek a kísérleti eredményekkel. Ezt a csorbát volt hivatott kiküszöbölni a monstre kísérlet, melynek során több mint száz embert itattak le. Az üzletekbe egyébként valamikor az Oktoberfest környékén kerül az ital.

A Promill Kill működése sem túlságosan bonyolult. Stimulálja a májat, mely a szer hatására sokkal gyorsabban dolgozza fel az alkoholt, illetve tünteti el a szervezetből. Egy átlagosan italozó delikvens esetében ez körülbelül 30-45 percbe telik az utolsó korty alkohol kecsúsztatása után.

Arról már nem szól a nyilatkozat, miszerint vajon a másnaposságot is ugyanilyen gyorsan mulasztja-e el a szer, vagy rossz esetben csak meggyorsítja kialakulását.

  • Biztosítás