Judit
2 °C
7 °C

Kijózanító csodaszer

2000.04.19. 16:44
Német tudósok önként jelentkezőkön olyan szert teszteltek, amely majdnem teljese egészében eltünteti az alkoholfogyasztás nyomait a vérből. A Promill Kill nevű szer a kísérletek tanulsága szerint képes rá, hogy 45-perc alatt lecsökkentse a véralkoholszintet 1? alá.

Promill Kill
45 perc alatt lecsökkenti a véralkoholszintet 1? alá.
Egy drezdai ház előtt a múlt hétvégén több százan vártak arra, hogy alaposan berúgjanak, szigorúan tudományos alapon. A sorbaállás azonban csaknem botrányba fulladt, ugyanis a kiadható alkoholmennyiség lényegesen alatta maradt a jelentkezők számának.

Az önkéntesek arra a kísérletre jelentkeztek, melynek során egy újonnan kifejlesztett ,,véralkohol-szintet eltüntető csodaszert" próbáltak ki német tudósok. Az ötlet, hogy miként csökkentsék gyorsan és hatékonyan a vér alkoholszintjét, egy francia tudós fejéből pattant ki, a szabadalomból pedig egy német cég máris előállította a kijózanító csodaszert.

A kísérletben kiderült: a szer hat, csak elenyésző számú jelentkezőnél értek el mérsékeltebb sikert a kutatók. A szer hatására 1,4-1,5 ?-ről 1? alá csökken a vér alkoholszintje, még egy kiadós masszív piálás után is.

A szert feltaláló francia tudós nevét illedelmesen elhallgatják a németek, annyit azonban tudni, hogy a gall szakember eredetileg krónikus alkoholisták kezelésére szánta azt. A német cég persze lecsapott a félkész termékre, óriási üzletet sejtve benne.

A sejtés pedig beigazolódni látszik, ugyanis már kapható, bár illegálisan a Promill Kill nevű ital, ami a megfelelő, és persze szigorúan titkos összetevőket tartalmazza. Ezen kívül a cég büszkén hirdeti, hogy terméke kitűnő körte ízű, természetazonos aromákkal dúsított, ízlésesen csomagolt, és csak 1% alkoholt tartalmaz.

Stimulálja a májat
A Promill Kill feketepiaci ára 10 DM. A német cégnek azonban egyelőre el kellet halasztani a hivatalos piacra dobást, mivel a hivatalos szervek nem voltak elégedettek a kísérleti eredményekkel. Ezt a csorbát volt hivatott kiküszöbölni a monstre kísérlet, melynek során több mint száz embert itattak le. Az üzletekbe egyébként valamikor az Oktoberfest környékén kerül az ital.

A Promill Kill működése sem túlságosan bonyolult. Stimulálja a májat, mely a szer hatására sokkal gyorsabban dolgozza fel az alkoholt, illetve tünteti el a szervezetből. Egy átlagosan italozó delikvens esetében ez körülbelül 30-45 percbe telik az utolsó korty alkohol kecsúsztatása után.

Arról már nem szól a nyilatkozat, miszerint vajon a másnaposságot is ugyanilyen gyorsan mulasztja-e el a szer, vagy rossz esetben csak meggyorsítja kialakulását.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?