József, Bánk
-6 °C
0 °C

Megölte magát az Olaszországban meggyilkolt magyar nő barátja

2005.02.02. 11:37
Holtan találták szerda hajnalban a 49 éves Roberto Del Nerót börtönében. A milánói divatügynököt azzal gyanúsították, hogy 2004 áprilisában brutális módon végzett magyar barátnőjével, aki a gyilkosság idején gyereket várt.

Felakasztotta magát cellájában szerdára virradóra a Piacenzában megfojtott, 34 éves magyar nő olasz élettársa, akit 2004. november végén tartóztattak le az olasz rendőrök gyilkosság gyanújával.

A hosszabb ideje Olaszországban élő magyar nő megégett holttestét áprilisban találták meg az észak-olaszországi Piacenzában, de az áldozatot csak május közepén azonosították.

A Piacenza egyik külvárosi munkatelepén talált áldozat kéthónapos terhes volt, és ez a tény, illetve a gyilkos brutalitása komoly felháborodást keltett az olasz sajtóban.

Kártérítési csalás állhatott a háttérben

Olasz híradások szerint a nyomozás hónapjai alatt egyre inkább szűkült a kör, és a magyar nő most letartóztatott élettársa, a 49 éves milánói divatügynökkel, Roberto Del Neróval szemben egyre több terhelő tény merült fel. Minden jel szerint ő ejtette teherbe élettársát, akit pontosan ezért ölhetett meg: ugyanis egy műtét után előzőleg jelentős kártérítést követelt egy kórháztól, mivel állítólag nemzésképtelenné vált. A feltételezett csalást leplezte volna a teherbe esett magyar asszony meggyilkolása és a holttest összeégetése.

A milánói divatügynök öngyilkosságát a piacenzai Novate börtön őrei fedezték fel szerdán, hajnali ellenőrző körútjukon. Del Nero a kihallgatások során kitartóan ártatlannak vallotta magát, nem ismerte el a brutális gyilkosságot.