Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Döglött disznóval hajókázott

2003.07.04. 12:50
Az állatok jogaiért harcoló aktivisták körében hatalmas felzúdulást keltett, hogy egy norvég komikus csónakmotort csatolt egy döglött malacra, majd azzal csónakázott.
Az állatok jogaiért harcolókat feldühítette Kristopher Schau és társainak sajátságos "humora". Schau a Kristiansandban rendezett Quart-fesztiválon több állatos számal próbálta meg szórakoztatni a közönséget. Először héliumot pumpáltak patkányokba és hörcsögökbe, hogy "élő lufikat" állítsanak elő. A túl sok gáz azonban szétrobbantotta a rágcsálókat, beterítve velük a közönséget, jelentette a Nettavisen norvég lap.

Ezután következett a "disznós szám". Schau egy kisméretű csónakmotort csatlakoztatott egy malac tetemére, a vízbe vonszolta azt, majd körbe-körbe hajókázott vele a tavon. Utána azt nyilatkozta: "ilyen csodálatos élményben még sohasem volt részem".

Hajó akar lenni

Az állatvédők azt állítják, hogy nemcsak dühíti őket, amit Schau tett, hanem nagyon elszomorította őket. Ragmar Ommundsen állatvédő szerint az is szörnyű, hogy vannak olyan emberek, akiket ez szórakoztat. A csoport már elküldte panaszát a Schaut foglalkoztató NRK rádióállomásnak. Schau viszont nem bánja tettét, szerinte ezzel az erővel azokat a gyerekeket is lehetne támadni, akik az étellel játszanak. Hozzátette: "remélem belőlem is hajót csinál valaki, ha meghalok".