Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Ámokfutó disznói miatt tartóztattak le egy angol parasztot

2004.12.14. 19:26
A bíróság tiltó határozata ellenére törtek be a szomszédok földjeire egy angliai disznótenyésztő állatai. Az előzőleg megrovásban részesített parasztgazdát őrizetbe vették vandál állatai miatt.

Őrizetbe vettek egy brit disznótenyésztőt, mert állatai a bíróság végzése ellenére is kiszöktek farmjáról, írja a BBC. Brian Hagant hétfőn részesítette megrovásban a cromeri bíróság, mert disznai rendszeresen kiszökdösnek farmjáról, és tönkreteszik a szomszédos gazdaságok földjeit.

A határozat előállítással fenyegette Hagant, ha disznai január 10-ig újra megkárosítják a szomszédok földjeit. A disznótenyésztő pechjére állatai már a megrovás kézhezvétele után pár órával újra kiszöktek és feltúrták a környező földeket.

Árokásók

Bár Hagan szerint szomszédai eltúlozzák a problémát, a disznók igenis komoly károkat okoztak, írja a BBC. A parasztgazda egyik szomszédja például marhákat tenyészt, ám a disznók minden egyes betörése után hat napra fel kell függesztenie a kereskedést száj- és körömfájás veszélye miatt. A többi szomszéd veteményese és pázsitja feltúrása miatt panaszkodott.

Mivel Hagan a többszöri figyelmeztetés ellenére sem volt hajlandó megjavítani kerítését - "majd ha lesz időm rá", mondta a BBC-nek - a szomszédok léptek. Egyikük két és félméteres kerítést épített, egy másik szomszéd két méter széles árkot ásott.