Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Kutyákkal 'disznólkodó' disznókat végznek ki

2004.07.11. 14:39
Tömeges sertéskivégzést rendelt el egy kenyai város polgármestere, mivel szerinte a kóbor kutyákkal párzó disznók vétenek a természet törvénye ellen, szerelmi kicsapongásukkal járványt okozhatnak és "felesleges izgalmat keltenek".
Félezer disznót lőnek főbe Kenyában, mert kutyákkal "disznólkodtak" - adta hírül az MTI. A tömeges sertéskivégzést Nyahururu városának polgármestere rendelte el, hogy felszámolja a "disznó-szodomai" állapotokat. Muritu Karumba döntését azzal indokolta, hogy a kóbor kutyákkal párzó disznók vétenek a természet törvénye ellen, szerelmi kicsapongásukkal járványt okozhatnak és "felesleges izgalmat keltenek".

"Böllérlövész osztag"

Ami a disznóölés kivitelezését illeti, a polgármester külön böllérlövész osztagot állított fel, amely Nyahururu utcáit járva fogja lelődözni a kóbor disznókat. A kutyák viszont úgy tűnik, büntetlenül megússzák disznós pásztoróráikat.

A város érintett disznótartói hevesen tiltakoznak a tisztogatási akció ellen, azt hangoztatják, hogy a polgármester összejátszik a helyi szalonnakereskedőkkel a magasabb árak végett. Az MTI jelentése szerint a kutya-disznó frigyek egyébként nem túl gyümölcsözőek: eddig egyetlen "kutyac" sem született, így aztán még mindig nem lesz kutyából szalonna Kenyában sem.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?