István, Vajk
19 °C
33 °C

Kutyákkal 'disznólkodó' disznókat végznek ki

2004.07.11. 14:39
Tömeges sertéskivégzést rendelt el egy kenyai város polgármestere, mivel szerinte a kóbor kutyákkal párzó disznók vétenek a természet törvénye ellen, szerelmi kicsapongásukkal járványt okozhatnak és "felesleges izgalmat keltenek".
Félezer disznót lőnek főbe Kenyában, mert kutyákkal "disznólkodtak" - adta hírül az MTI. A tömeges sertéskivégzést Nyahururu városának polgármestere rendelte el, hogy felszámolja a "disznó-szodomai" állapotokat. Muritu Karumba döntését azzal indokolta, hogy a kóbor kutyákkal párzó disznók vétenek a természet törvénye ellen, szerelmi kicsapongásukkal járványt okozhatnak és "felesleges izgalmat keltenek".

"Böllérlövész osztag"

Ami a disznóölés kivitelezését illeti, a polgármester külön böllérlövész osztagot állított fel, amely Nyahururu utcáit járva fogja lelődözni a kóbor disznókat. A kutyák viszont úgy tűnik, büntetlenül megússzák disznós pásztoróráikat.

A város érintett disznótartói hevesen tiltakoznak a tisztogatási akció ellen, azt hangoztatják, hogy a polgármester összejátszik a helyi szalonnakereskedőkkel a magasabb árak végett. Az MTI jelentése szerint a kutya-disznó frigyek egyébként nem túl gyümölcsözőek: eddig egyetlen "kutyac" sem született, így aztán még mindig nem lesz kutyából szalonna Kenyában sem.