Ágnes
-1 °C
2 °C

Kerítéssel vádolják a nyolcvanéves nagymamát

2005.06.06. 18:20
Nyugdíját akarta kiegészíteni az a New Jersey-i nagymama, aki átvette elhunyt lánya prostitúciós láncának a vezetését. A nyolcvanéves Vera Tursi elismerte tettét, amiért akár öt év börtönre is ítélhetik.

Meglepetten vették tudomásul az Augusztusi játszótársak prostitúciós hálózat után nyomozó rendőrök, hogy a szervezet vezére egy nyolcvanéves nagymama, jelentette az AP. A hatóságok májusban vették őrizetben Vera Tursit, akit egy fedett akció során buktattak le.

Tursi nagyi legális escort-tevékenységnek álcázva közvetített prostituáltakat New Jersey-ben. A nyolcvanéves asszony kéthálószobás otthonából irányította az üzletet, a prostituáltak százhatvan dolláros óránkénti díjából hatvan dollárt tett zsebre közvetítőként.

Tursi már be is ismerte tettét, írja az AP. Vallomása szerint az üzletet pár éve vette át elhunyt lányától. Mint mondta, a kerítésből szerzett pénzzel nyugdíját akarta kiegészíteni, hogy kifizethesse társadalombiztosítási ellátását.

A fedett nyomozók az akció viszonylag korai szakaszában kezdték gyanítani, hogy egy idős ember lehet célpontjuk. Mint mondták, a rendelésüket felvevő hölgynek mintha légzési nehézségei lettek volna. "Ha beszélsz valakivel, meg tudod tippelni, mennyi idős lehet. A hölgy nyolcvanévesnek hangzott", mondta el a newarki Sunday Star-Ledgernek Thomas Cornely nyomozó.

Az idős asszonyt elfogása után végül, rossz egészségére tekintettel, nem helyezték előzetes letartóztatásba. Tursi ellen kerítés a vád, amiért akár öt év börtönre is ítélhetik.