Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Melegpingvin-gondok Brémában

2006.02.09. 14:14
A tavalyi kudarc kísérti a bremerhaveni állatkert pingvingondozóit. Az állatkert hat meleg pingvinkakasát nem sikerült meghódítania az idén beszerzett, de túl szemérmes svéd pingvintyúkoknak.

Nem tüzelték fel a svéd pingvintyúkok a bremerhaveni állatkert hat meleg pingvinkakasát. Az állatkert tavaly szerzett be először formás svéd pingvinhölgyeket, ám a remélt eredmény elmaradt, csupán egyetlen tyúknak sikerült szétválasztania egy meleg kakaspárt. Akkor arra fogták a lagymatag sikert a kerítők, hogy a párzási szezonnak túlságosan a vége felé érkeztek a tyúkok.

Az idén már jó időben találkozhattak egymással a svéd-német pingvinpárok, de megintcsak sikertelennek tűnik az akció. Most azzal magyarázzák a szervezők a kudarcot, hogy a svéd lányok túl szemérmesek.

"Ezek ugyan nem fogják megtenni az első lépést" - mondta Heike Kück, az állatkert igazgatója.

A meleg pingvinkakasok heterósítása tavaly heves bírálatokat váltott ki melegjogi szervezetekből. Az állatkert az idén elejét akarta venni az újabb bírálatözönnek, ezért internetes honlapján közleményben szögezte le, hogy "nagyon örülnénk, ha legalább egy heteró párt eredményezne az akció, és előbb tojást gyümölcsözne, később pedig pingvinfit. Ugyanakkor elfogadjuk a kialakult hím párokat, és nem próbáljuk rájuk erőszakolni a heteroszexualitást, amivel tavaly megvádoltak minket".

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?