Gusztáv
-4 °C
1 °C

Háromórás útzár az M0-s körgyűrűn

2006.06.28. 11:26
Robbanóanyagot, pirotechnikai eszközöket szállító szlovén kamion miatt zárták le szerdán délelőtt az M0-st. A forgalom órákig állt, óriási volt a dugó.

A szlovén kamion sofőrje egy hirtelen fékezéskor érezte, hogy rakománya megmozdul a járműben, ezért egy benzinkút parkolójába félreállt, mondta el Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. A kamion - fuvarokmányai szerint - 17 tonna robbanóanyagot és pirotechnikai eszközöket szállít.

Faa József, a Tűzszerész Szolgálat parancsnoka elmondta, a rakomány megmozdulásakor annak egy része megsérült és kiszakította a kamion fülkéje mögötti homlokfalat. A robbanóanyagnak csak elenyésző része sérült meg, annak is csak a külső csomagolása, tette hozzá a parancsnok.

A kamion konvojban ment két másikkal, amelyeknek ugyanez a rakománya. A két másik jármű a benzinkút parkolójától 2-3 kilométerrel távolabb várakozik. Gálik Viktória, az autópálya-rendőrség szóvivőjének tájékoztatása szerint a rakományt át kell pakolni, amit a tervek szerint úgy végeznek majd, hogy a kamiont átviszik az M0-s épülő szakaszára. A kamion rakományát tételesen átvizsgálják.

Az M0-s körgyűrű 19-es és 23-as kilométerszelvénye közötti szakaszt biztonsági okokból órákra lezárták. Gálik Viktória, az Autópálya-rendőrség szóvivője elmondta, hogy a lezárás nagy dugókat okozott, 7-8 kilométeres is volt a kocsisor az M1-es és az M5-ös között.

A körülbelül három órás útzárat nem sokkal délután egy óra előtt feloldották, vészhelyzet csak addig állt fenn, amíg meg nem győződtek róla, hogy az úttestre semmi sem szóródott ki a rakományból.