Valér
4 °C
8 °C

Felrobbant a Váci úti házilabor

2003.11.21. 16:18
Súlyos égési sérüléseket szenvedett csütörtökön este az a férfi, akinek a konyhájában vegyi anyagok robbantak fel Budapesten. A tűzszerészek robbanóanyagokat nem találtak.
Csütörtökön este fél tízkor bejelentés érkezett a rendőrség ügyeletére, miszerint a Budapest XIII., Váci úton egy lakótelepi lakásból robbanást hallottak.

A helyszínre érkező rendőrök és tűzoltók megállapították, hogy az ott lakó 29 éves budapesti férfi a konyhájában különböző pirotechnikai eszközöket, valamint salétromot, ként és calciumot hevített a tűzhelyen, amikor az említett anyagok túlhevültek és meggyulladtak. A keletkezett lángok kicsaptak a tárolóedényből és ettől az arcán másodfokú égési sérüléseket szenvedett.

A lakás további átvizsgálásakor a tűzszerészek robbanóanyagot, robbantószert illetve ezek előállítására alkalmas eszközöket, anyagokat nem találtak. A kísérletező hajlamú férfit a mentők további ellátásra kórházba szállították.

A helyszíni szemle során a rendőrök megállapították, hogy sem robbanóanyaggal, robbantószerrel való visszaélés, sem közveszély-okozás nem történt, mivel a férfi kereskedelmi forgalomban kapható anyagokat vásárolt össze házilaborjába. Az ügyben ezért ipari robbantóanyaggal és pirotechnikai termékekkel kapcsolatos szabálysértés miatt folytatja az eljárást a BRFK illetékes osztálya.