Ágnes
-1 °C
2 °C

Elbukták a fellebbezést a pedofil kovbojok

2006.10.31. 08:38
Kapcsolódók (8)
Hiába van a világ minden részétől elzárva és hiába lakják csak ötvenen, a brit legfelsőbb fellebbviteli bíróság szerint a gyermekek megerőszakolását mindenhol szankcionálni kell.

Elvetette a Pitcairn-szigeteki férfiak fellebbezését a Privy Council, a brit bírósági rendszer legfelsőbb fellebbezési fóruma, jelentette a BBC. Hat Pitcairn-szigeteki férfit gyermekek megerőszakolása miatt ítélték el. A távoli sziget - amit a Bounty lázadóinak leszármazottai népesítenek be - lakói azzal védekeztek, hogy a fiatalkorú lányokkal létesített szexuális kapcsolat hagyományaik része.

Fellebbezésüket azonban arra alapozták, hogy szerintük Pitcairn - amit ugye a Bounty lázadói, tehát a brit uralkodó elleni lázadás résztvevői laknak - nem tartozik a brit korona fennhatósága alá. Azaz nem is ítélhették volna el őket a brit törvények alapján.

A pitcairnieket 2004 októberében ítélték börtönre. A Privy Council indoklása szerint a gyermekek zaklatása olyan súlyú bűncselekmény, hogy még a Pitcairnhez hasonló távoli porfészkekben is le kell sújtani rá. "Ítéletünk lehetőséget teremt eme elzárt közösségnek az előrelépésre" - olvasható az ítélet indoklásában.

Az ötven lakosú szigeten nagy kavarodást okozott a hat férfi elítélése, hiszen köztük volt a sziget kormányzója és postása is.