Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Szamurájkarddal támadt pitbullokra a nyugdíjas

2003.10.27. 11:55
Egy hetvenéves floridai férfi szamurájkarddal támadt fia két pittbulljára, mert a kisebbik kutya némi rendetlenséget okozott a házban.
A floridai Vernon Garner kezében szamurájkardot lóbálva üldözött egy hároméves pitbullt és annak kölykét fia házában. Az ebek a hálószobába menekültek, ám a fürge nyugdíjas itt is megtalálta őket. A kutyák bebújtak az ágy alá, de a tomboló nyugdíjas így is összekaszabolta őket. Amikor dühe lecsillapodott, kiment a szobából, ám a vérző állatokat otthagyta, jelentette az AP.

Önvédelem?

"A gyanúsítottat feltehetőleg nagyon feldühítette, hogy a kiskutya bement a fürdőszobába" - mondta Carlos Negron rendőrtiszt. Hozzátette, hogy a kutyák egészen addig az ágy alatt feküdtek, amíg Garner 21 éves fia nem ért haza. A fiú azonnal állatorvoshoz vitte az ebeket, így minden valószínűség szerint túlélik a támadás okozta sérüléseket. Idősebb Garnert két rendbeli állatkínzással vádolják. Az idős férfi azzal védekezik, hogy a nőstény meg akarta harapni, és nadrágját át is harapta. A rendőrség azonban egyetlen harapásnyomot sem talált. Garner egyelőre szabadlábon védekezhet, de a kutyáknak új gazdát keresnek a hatóságok.