Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Felrobbant az időzített bankrabló

2003.09.02. 10:09
"Fel fog robbanni" a nyakába erõsített bomba - figyelmeztette az õt letartóztató rendõröket Brian Douglas Wells. A bankrabló pizzafutár nem tréfált, a robbanás leszakította a fejét. A nyomozók utólag már elhiszik a férfi meséjét: valaki élõ bombaként használta bankrablásra.
Ötödik napja nyomoz hiába az FBI-val megerõsített pennsylvaniai rendõrség Brian Douglas Wells rejtélyes halála ügyében. A 46 éves pizzafutár múlt hét csütörtökön gyalogolt be egy eirie-i bankba, cédulát csúsztatott a pénztáros elé, majd egy zsák pénzzel távozott.

Fel fog robbani

A férfit hamar feltartóztatták a rendõrök. Wells ekkor figyelmeztette õket: valaki bombát szerelt rá, ezzel kényszerítve a bankrablásra. A bankrabló még arra is figyelmeztette a rendõröket, hogy a bomba hamarosan fel fog robbanni - írta a New York Times.

A rendõrök, nem igazán hitték, hogy a férfi nem maga a bankrabló, és õrizetbe vették. "Miért nem próbál meg senki sem kiszabadítani" - kérdezte a rendõröket a megbilincselt férfi a Fox News birtokában lévõ videofelvétel tanúsága szerint.

Letépte a fejét

A rendõrség állítása szerint a tûzszerészek már úton voltak, azonban a férfi nyakára erõsített bomba felrobbant, valósággal letépve a fejét.

Az egyáltalán nem számít ritka esetnek, hogy egy bankrabló a testére erõsített bomba felrobbantásával fenyegetõzik - nyilatkozta a New York Timesnak Bob Rudge szövetségi ügynök, az FBI erie-i irodavezetõje. Az azonban egészen ritka, hogy valóban legyen náluk bomba. Rudge olyan esetrõl még nem is hallott, hogy a bankrabló felrobbant volna.

Kényszeríthették

Ezek után a rendõrség levonta a következtetéseket: a férfit valószínûleg kényszerítették a bankrablásra és meggyilkolták.

Az ügyben az FBI öt napja gyakorlatilag egy helyben topog. Ken McCable szövetségi ügynök elmondása szerint eddig legalább száz szálon indult el a nyomozás, eddig kevés eredménnyel.

Fogalmatlanok

A nyomozók vasárnap még az elhunyt pizzafutár egyik kollégájának halálát is nyomként értékelték. Robert Pinetti kora reggel hívta ki a mentõket, majd lemondta a hívást. Órákkal késõbb hozzátartozói holtan találtak rá. "Valójában semmilyen összefüggést nem látunk a halálesetek között" - nyilatkozta a Fox Newsnak Bob Rudge. Mark Zaleski rendõr-õrmester szerint azonban a két elhunyt közeli kapcsolata miatt ellenõrzik a vasárnapi haláleset körülményeit is.

Wells sorsáról egyelõre csak annyi derült ki, hogy csütörtökön délután 1:40-kor indult el egy címre. A pizzát kikézbesítette, mivel azt a nyomozók nem találták meg kocsijában. A többi rejtély - írja a New York Times.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?