Vilhelmina
11 °C
28 °C

Felrobbant az időzített bankrabló

2003.09.02. 10:09
"Fel fog robbanni" a nyakába erõsített bomba - figyelmeztette az õt letartóztató rendõröket Brian Douglas Wells. A bankrabló pizzafutár nem tréfált, a robbanás leszakította a fejét. A nyomozók utólag már elhiszik a férfi meséjét: valaki élõ bombaként használta bankrablásra.
Ötödik napja nyomoz hiába az FBI-val megerõsített pennsylvaniai rendõrség Brian Douglas Wells rejtélyes halála ügyében. A 46 éves pizzafutár múlt hét csütörtökön gyalogolt be egy eirie-i bankba, cédulát csúsztatott a pénztáros elé, majd egy zsák pénzzel távozott.

Fel fog robbani

A férfit hamar feltartóztatták a rendõrök. Wells ekkor figyelmeztette õket: valaki bombát szerelt rá, ezzel kényszerítve a bankrablásra. A bankrabló még arra is figyelmeztette a rendõröket, hogy a bomba hamarosan fel fog robbanni - írta a New York Times.

A rendõrök, nem igazán hitték, hogy a férfi nem maga a bankrabló, és õrizetbe vették. "Miért nem próbál meg senki sem kiszabadítani" - kérdezte a rendõröket a megbilincselt férfi a Fox News birtokában lévõ videofelvétel tanúsága szerint.

Letépte a fejét

A rendõrség állítása szerint a tûzszerészek már úton voltak, azonban a férfi nyakára erõsített bomba felrobbant, valósággal letépve a fejét.

Az egyáltalán nem számít ritka esetnek, hogy egy bankrabló a testére erõsített bomba felrobbantásával fenyegetõzik - nyilatkozta a New York Timesnak Bob Rudge szövetségi ügynök, az FBI erie-i irodavezetõje. Az azonban egészen ritka, hogy valóban legyen náluk bomba. Rudge olyan esetrõl még nem is hallott, hogy a bankrabló felrobbant volna.

Kényszeríthették

Ezek után a rendõrség levonta a következtetéseket: a férfit valószínûleg kényszerítették a bankrablásra és meggyilkolták.

Az ügyben az FBI öt napja gyakorlatilag egy helyben topog. Ken McCable szövetségi ügynök elmondása szerint eddig legalább száz szálon indult el a nyomozás, eddig kevés eredménnyel.

Fogalmatlanok

A nyomozók vasárnap még az elhunyt pizzafutár egyik kollégájának halálát is nyomként értékelték. Robert Pinetti kora reggel hívta ki a mentõket, majd lemondta a hívást. Órákkal késõbb hozzátartozói holtan találtak rá. "Valójában semmilyen összefüggést nem látunk a halálesetek között" - nyilatkozta a Fox Newsnak Bob Rudge. Mark Zaleski rendõr-õrmester szerint azonban a két elhunyt közeli kapcsolata miatt ellenõrzik a vasárnapi haláleset körülményeit is.

Wells sorsáról egyelõre csak annyi derült ki, hogy csütörtökön délután 1:40-kor indult el egy címre. A pizzát kikézbesítette, mivel azt a nyomozók nem találták meg kocsijában. A többi rejtély - írja a New York Times.