Ilona
17 °C
33 °C

Áldozat vagy bankrabló volt a felrobbant pizzafutár?

2003.09.05. 11:59
Egy héttel azután, hogy egy férfi felrobbant egy bankrablás közben, amelyre állítása szerint kényszerítették, a rendőrség még mindig a sötétben tapogatózik. Az FBI szóvivője szerint a nyomozás hosszú lesz, és türelmet kért az emberektől. Pillanatnyilag a pizzafutár nyakán talált fémgallér számít a legfontosabb nyomnak.
A 46 éves pizzafutár, Brian Douglas Wells múlt hét csütörtökén sétált be a pennsylvaniai Erie-ben lévő PNC bankfiókba, ahol pénzt követelt. A férfi azt állította, hogy a nyakára erősített szerkezet egy bomba, ami hamarosan felrobban. A férfit a banktól pár lépésnyire őrizetbe vették, de a férfi figyelmeztette a rendőröket, hogy fel fog robbanni, ha nem tér vissza a pénzzel ahhoz az emberhez, aki ráerősítette a bombát. Wells azt mondta, hogy egy sötét bőrű férfi kényszerítette bankrablásra.

Pisztoly volt nála

Wells pár perc múlva életét vesztette, a robbanás tenyérnyi lyukat ütött mellkasán. A nyomozók azt próbálják kideríteni, hogy létezett-e a titokzatos ember, vagy Wells saját elhatározásából rabolt. A rendőrség eredetileg csütörtökön tartott volna sajtótájékoztatót, ahol bemutatták volna azt a pisztolyt, amelyet Wellsnél találtak. A sajtótájékoztatót azonban lefújták.

Környéken készült?

Az ügyben nyomozó Bill Crowley FBI-ügynök bejelentette, hogy pillanatnyilag a Wells nyakán talált fémbilincs után nyomoznak. Ennek fényképét az FBI honlapjára is kitették, hátha valaki ráismer. A helyi fémiparban dolgozók szerint azonban nem kellett túl nagy felkészültség egy ilyen fémgallér elkészítéséhez, így aligha lehet egyedinek nevezni. A rendőrség egyelőre nem árulja el, hogy szerintük a gallér a környéken készült-e, jelentette a Fox News.

Alkalmatlan rá

Egy egykori FBI-ügynök szerint azonban Wells nem készíthetett fémgallért, mert még a fűnyíró beindításához is szomszédjai segítségét kérte, és még számítógépe sem volt. Hozzátette: "Mit ért volna el Wells az öngyilkossággal?" Egyesek szerint elképzelhető, hogy Wells ismerte azt, aki nyakára csatolta a bombát. Többen azt valószínűsítik, hogy Wellst visszafogott viselkedése miatt szemelték ki az akcióra.