Olivér
4 °C
8 °C

Áldozat vagy bankrabló volt a felrobbant pizzafutár?

2003.09.05. 11:59
Egy héttel azután, hogy egy férfi felrobbant egy bankrablás közben, amelyre állítása szerint kényszerítették, a rendőrség még mindig a sötétben tapogatózik. Az FBI szóvivője szerint a nyomozás hosszú lesz, és türelmet kért az emberektől. Pillanatnyilag a pizzafutár nyakán talált fémgallér számít a legfontosabb nyomnak.
A 46 éves pizzafutár, Brian Douglas Wells múlt hét csütörtökén sétált be a pennsylvaniai Erie-ben lévő PNC bankfiókba, ahol pénzt követelt. A férfi azt állította, hogy a nyakára erősített szerkezet egy bomba, ami hamarosan felrobban. A férfit a banktól pár lépésnyire őrizetbe vették, de a férfi figyelmeztette a rendőröket, hogy fel fog robbanni, ha nem tér vissza a pénzzel ahhoz az emberhez, aki ráerősítette a bombát. Wells azt mondta, hogy egy sötét bőrű férfi kényszerítette bankrablásra.

Pisztoly volt nála

Wells pár perc múlva életét vesztette, a robbanás tenyérnyi lyukat ütött mellkasán. A nyomozók azt próbálják kideríteni, hogy létezett-e a titokzatos ember, vagy Wells saját elhatározásából rabolt. A rendőrség eredetileg csütörtökön tartott volna sajtótájékoztatót, ahol bemutatták volna azt a pisztolyt, amelyet Wellsnél találtak. A sajtótájékoztatót azonban lefújták.

Környéken készült?

Az ügyben nyomozó Bill Crowley FBI-ügynök bejelentette, hogy pillanatnyilag a Wells nyakán talált fémbilincs után nyomoznak. Ennek fényképét az FBI honlapjára is kitették, hátha valaki ráismer. A helyi fémiparban dolgozók szerint azonban nem kellett túl nagy felkészültség egy ilyen fémgallér elkészítéséhez, így aligha lehet egyedinek nevezni. A rendőrség egyelőre nem árulja el, hogy szerintük a gallér a környéken készült-e, jelentette a Fox News.

Alkalmatlan rá

Egy egykori FBI-ügynök szerint azonban Wells nem készíthetett fémgallért, mert még a fűnyíró beindításához is szomszédjai segítségét kérte, és még számítógépe sem volt. Hozzátette: "Mit ért volna el Wells az öngyilkossággal?" Egyesek szerint elképzelhető, hogy Wells ismerte azt, aki nyakára csatolta a bombát. Többen azt valószínűsítik, hogy Wellst visszafogott viselkedése miatt szemelték ki az akcióra.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?