Emőke
-4 °C
9 °C

Engedélyezték a pesti tengerpartot

2003.07.28. 19:57
Augusztus 6-án a terveknek megfelelően megnyílhat a Budapest Plage. A pesti Riviéra megszerezte az összes hatóság engedélyét így már a helyi önkormányzat sem tilthatja be a rendezvényt. Napernyők, nyugágyak, homok augusztus 6-20-ig.
Késő délután a XIII. kerületi ÁNTSZ engedélyét is megkapták a Budapest Plage rendezői, így a tervek szerint augusztus 6-án megnyílhat a pesti Riviéra, a "kételyek és ellenállások dacára".

"Egy-két héttel ezelőtt még sokan kételkedtek ebbe, vagy ellenszegültek" - nyilatkozta az MTI-nek Bér Beatrix, a kivitelező Atmosphere Kft. ügyvezetője. A szervezők a már meglévő területfoglalás engedélyen túl megkapták a tűzvédelmi szakhatósági engedélyt, és a Főpolgármesteri Hivatal Közlekedési Ügyosztálya is hozzájárult a közúti forgalom eltereléséhez a Margit híd pesti hídfőjétől a Dráva utcáig tartó útszakaszon.

A rakpartot augusztus 3-án éjszaka zárják le, a partot két nap alatt építik át.

A pesti Duna-part Margit híd és az Árpád híd közötti szakaszán (a hídtól a Dráva utca magasságáig) párizsi mintára augusztus 6-20. között működne a Riviéra. A homokkal leszórt rakparton, cserepes pálmafákkal, nyugágyakkal kívánnak mediterrán tengerpartot idéző hangulatot teremteni. Noha a kéthetes attrakció színhelye a XIII. kerület, a rendezvényt ellenző helyi önkormányzatnak nincs lehetősége betiltani azt. A rakpart ugyanis Budapest tulajdona.

A pesti Riviéra ellen több polgári kör és egyéb jobboldali csoportosulás jelentett be tiltakozást.