Piroska
-2 °C
5 °C

Újra lesújtott a rejtélyes faültető

2005.07.29. 11:24
Húsz fát sikerült feltűnés nélkül elültetnie a kaliforniai Ventura közparkjaiban egy rejtélyes faültetőnek. A helyi lakosoknak semmi nem tűnt fel, pedig egyszer legalább tizenöt palántával, lapátokkal, gereblyékkel és vödrökkel kellett mutatkoznia.

Tehetetlenek a kaliforniai hatóságok. A venturai rendőrség képtelen megoldani a titokzatos faültető rejtélyét, jelentette az AP. A másfél éve felbukkant férfi legutóbb júliusban csapott le, két tölgyfát ültetett egy Oaks Hill Drive-i közparkba. A titokzatos elkövető az éj leple alatt még öntözi is a fákat.

A rejtélyes faültető először 2004 januárjában csapott le, tizenöt tölgyet ültetett a Medea Creek Parkba. A venturai parkőrök házról házra jártak, hátha valamelyik lakosnak feltűnt egy ásókkal vödrökkel, gereblyékkel és tizenöt termetes facsemetével felszerelt ember.

Csalódniuk kellett, senkinek sem tűnt fel az amúgy a leírás alapján eléggé feltűnő elkövető. "Úgy látszik, mi csak egy alvóváros vagyunk, ahol sötétedés után megszűnik az élet" - nyilatkozta az AP-nek John Chambers helyi lakos.

A rejtélyes faültető idén április óta nem hallatott magáról. Akkor három fát ültetett el fél mérföldnyire az első akciója helyétől. Júliusi akciója után a parkőrök úgy döntöttek, megfigyelés alatt tartják a fákat, hátha újra felbukkan az elkövető.

"Nem akarjuk megbüntetni, inkább elismernénk a tevékenységét. Végtére is, mindenki örül annak, ha több a fa" - nyilatkozta az AP-nek Mike Enge, a városi parkok főgondnoka.