Mátyás
-6 °C
1 °C

Lövöldözés egy amerikai plázában

2005.11.21. 00:26
Lövöldözés tört ki egy plázában Washington államban. Legalább hatan megsebesültek. A bevásárlóközpontot körbezárták, a támadó valószínűleg túszokat ejtett.
Legalább hat ember megsebesült, köztük egy súlyosan, amikor lövöldözés tört ki egy tacomai bevásárlóközpontban, Washington államban - adta hírül a CNN. Az plázát lezárták, a tettest még keresik. A sebesülteket a helyi kórházba vitték. A kórház szóvivője szerint egyikük súlyos állapotban van.

A lövöldözés helyi idő szerint délben kezdődött - mondta Jon Lendovsky, a tacomai tűzoltóság vezetője. A bevásárlóközpontban néhány órával az események után még voltak emberek, a hatóságok 40 tűzoltóval és 15 egységgel vizsgálják át a területet a lövöldöző után kutatva. Az épületet a rendőrség lezárta, senki sem hagyhatja el azt. Feltételezések szerint a támadó még bent tartózkodik.

Egy lemezbolt alkalmazottja azt állítja, hogy túszként tartják fogva - írja a Seattle Times. Joe Hudson nem tudott többet mondani az AP-nek. A hírügynökség tudósítója annyit még hallott, hogy a férfi azt mondja valakinek, hogy újságíróval beszél, majd letette a telefont. Mark Fulghum, a rendőrség szóvivője elmondta, megpróbálnak kapcsolatba lépni a fegyveressel. Feltételezések szerint két vagy három túszt tart fogva.

Akik időben ki tudtak menekülni azt mondták, hogy egy férfit láttak fegyverrel a kezében rohanni a bevásárlóközpont folyosóin. Egy szemtanú szerint a férfi vaktában lövöldözött, a nő 15-20 lövést hallott.