Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Plazmatévé helyett bútorlapot kapott száztízezerért

2007.10.03. 12:09
Csalás miatt nyomoz a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság: egy férfi 110 ezer forintot fizetett egy látásból ismert férfinak egy plazmatévéért, de csak egy bútorlapot kapott. Ezt viszont csak későn vette észre.

Plazmatévét akart vásárolni olcsón, de bútorlapot kapott pénzéért kedden egy nyíregyházi férfi. Az illető általa csak látásból ismert férfiaktól vette meg a plazmatévét, már ki is fizette, mikor észrevette, hogy a dobozban nem hogy a garancialevél, de a tévé sincs benne.

Helyette egy bútorlapot talált, a rendőrség csalás miatt nyomoz az ügyben.

Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a vásárló egy nyíregyházi parkolóban beszélte meg a talákozót az eladókkal az üzlet lebonyolítására. Az eladók taxival érkeztek, a tetőcsomagtartón egy papírdobozzal.

A férfi kifizette a kért 110 ezer forintot, majd megpróbálta berakni a dobozt a kocsijába, de nem fért be. A nagylelkű csalók a tévé árából fizettek a taxisnak, hogy vigye haza tévéstől az üzletfelüket. A férfi be is szállt a taxiba, a többiek pedig elmentek a pénzével.

Alig mentek a taxival néhány száz métert, mikor az újdonsült plazmatévé tulajdonosnak eszébe jutott, hogy meg kellene nézni, benne van-e a dobozban a garancialevél. ekkor vette észre, hogy átverték.

A férfi feljelentést tett, a rendőrség csalás miatt nyomoz, egyelőre ismeretlen tettesek ellen, mivel a férfi csak látásból ismerte az eladókat, így nevet sem tudott mondani.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!