Auguszta
-4 °C
2 °C

Elutasítás a Budapest Plázsnak

2003.07.30. 12:01
Nem adta meg az építési engedélyt a Budapest Plázsnak nevezett homokos területre a XIII. kerületi önkormányzat. A szervezők ennek ellenére bizakodók.
Már postázta a fővárosi XIII. kerületi önkormányzat az építési elutasító határozatot az Atmosphere Kft.-nak, amely dokumentum szerint mégsem épülhet meg az újpesti rakparton a Budapest Plázsnak keresztelt homokos, pálmafás partrész.

Élelmiszer nem árulható

A kerületi önkormányzat több ponton találta szabálytalannak a "magyar tengerpart" megépítését. Gellért Lajos szóvivő az Indexnek elmondta: mivel élelmiszerforgalmazásra is kértek engedélyt, a polgármesteri hivatal megkereste a Budapest Fővárosi Állategészségügyi és Élelmiszerellenőrzési Állomást, amely arról tájékoztatta őket, hogy nem teljesültek a feltételek, amely alapján engedélyt adhatnának.

Emellett közlekedési akadályai is vannak a plázsnak, a szervező ugyanis nem küldték el a megfelelő hiánypótlásokat. Gellért Lajos szerint méltányosan jártak el, hiszen a 60 napos ügyintézési időszakot 30 nap alá csökkentették le.

Gellért az Info Rádiónak elmondta: a Plázs szervezői fellebbezhetnek. Azt azonban, hogy a tervezett augusztus 6-i nyitásig hátralevő egy hét elegendő lesz-e az elbírálásra, nem tudja.

Megnyitom, punktum

"Hatodikán megnyitom a plázst, pont" - reagált Bér Beatrix főszervező a hírre. A főszervező ezt követően hozzátette, hogy még ma elküldik a kerületnek a hiánypótlást, és várakozása szerint ennek tükrében megadja az engedélyt a kerület. Az Atmosphere-nak lehetősége van a kerületi önkormányzat határozatát a Fővárosi Közigazgatási Hivatalnál megtámadni.

Úgy tudjuk, hogy a kerületi önkormányzat engedélye mellett az ÁNTSZ sem adta még áldását a tervre.