Bernadett
0 °C
4 °C

Elfogták a halászi plébános fenyegetőit

2003.07.11. 16:58
A rendőrség elfogta azt a két férfit, akik feltehetőleg fenyegetéssel segítették hozzá az atyát az öngyilkossághoz, a gyanú szerint ugyanis mindketten több millió forintot csaltak ki tőle.
A vádlottak egyike, aki beismerő vallomást tett a rendőrségen, jelenleg szabadlábon védekezik. Társát - aki a vallomástételt megtagadta - a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte, és elutasította az óvadék lehetőségét is.

Tízmilliót is kicsalhattak a paptól

A plébános június végi halálának vizsgálata kiderítette, hogy az atya halála előtt pénzügyi tranzakciókat bonyolított. Jelentős pénzeket vett fel a bankszámlájáról, de milliókat kért kölcsön több hívőtől is. A rendőrök a nyomozás kezdete óta azt gyanították, hogy az összegeket két férfi zsarolta vagy csalta ki a plébánostól.

E hét kedden ezért a rendőrök őrizetbe vettek két kapuvári férfit, akik összefüggésben lehettek az üggyel. Egyikük hamarosan vallomást tett, melyben beismerte, hogy egy éve ismerte a papot, és rendszeresen kapott tőle pénzt. Ő az eddigi adatok szerint mintegy 1,8 millió forinttal károsíthatta meg a papot, míg a társa által kicsalt összeg elérheti a nyolcmilliót is. Egyikük több tanú szerint a pap halálának napján is járt a halászi plébánián.

Az orvosszakértői vizsgálat megállapította, hogy a halászi plébános önkezével vetett véget életének.