Gerzson
-3 °C
2 °C

Felakasztotta magát a halászi plébános

2003.07.01. 10:36
Öngyilkosságot követett el a saját pincéjében a Győr-Moson-Sopron megyei Halászi templom plébánosa csütörtök délután - adta hírül a Blikk. Egyes hírek szerint az atyát zsarolták.
Csütörtök este hiába várták Halászi község lakói dr. Nagy József plébánost a misére. Az aggodó emberek a kántor kíséretében a plébániához siettek, ám a lakásban sem találták a papot. Ezután betörték a pince zárt ajtaját, ahol felakasztva találták meg József atyát. Az esetet államigazgatási eljárás keretében vizsgálja a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság. A rendőrségi vizsgálatok szerint kizárható az idegenkezűség, a halálesettel kapcsolatban nem merült fel bűncselekményre utaló nyom, mondta el az Indexnek Kiss Imréné őrnagy.

Búcsúlevél

Dr. Nagy József egy búcsúlevelet hagyott hátra. Ennek tartalmáról a nyomozás érdekére hivatkozva nem ad részletes felvilágosítást a rendőrség. Annyit azonban tudni, hogy az atya levelében név szerint említ egy bizonyos P.Z.-t. Emellett dr. Nagy József azt is papírra vetette: "Ezzel a lelki teherrel nem tudok tovább élni". Egyesek szerint a pap édesanyja halálával nem tudott megbirkózni, mások szerint zsarolás áll a háttérben.

"A plébános búcsúlevelében foglalt információkat alaposan ki fogjuk vizsgálni, még akkor is, ha ez az egyháznak és az elhunytnak kínos lehet" - nyilatkozta a Kisalföldnek dr. Szabadfi Árpád megyei rendőrkapitány. Szabadfi hozzátette: elképzelhető, hogy az ügy részleteinek felderítését a megyei rendőr-főkapitányság veszi át.

Zsarolták?

A Kisalföld című lap szerint a helyiek közül többen azt állítják, hogy az atya az elmúlt napokban megpróbált tőlük kölcsönkérni. Emellett több alkalommal egy fekete Mercedest láttak várakozni a paplak előtt. Ebből sokan arra következtettek, hogy a fekete autóval közlekedő két személynek köze lehet az állítólagos zsaroláshoz.