Olivér
5 °C
8 °C

Körülmetélés helyett levágták a péniszét

2008.09.25. 13:18
Philip Seaton megdöbbenéssel tapasztalta, hogy egy körülmetélés során az orvosok eltávolították a péniszét. Az sem nyugtatta meg, hogy veszélyes rákos daganatot távolítottak el így szervezetéből. Úgy véli, igazán megkérdezhették volna a műtét előtt, ezért pert indított.

Kártérítési pert indított kezelőorvosa ellen egy kentuckyi férfi. Philip Seaton egyszerű rutinműtétre, körülmetélésre jelentkezett be Shelby megyei kórházba. A műtét során az orvosok rákos daganatot találtak a péniszén, ezért az amputáció mellett döntöttek.

Seaton érthetően felháborodott volt a döntés után. Ügyvédje, Kevin George szerint "néha, vészhelyzetben igy kellene dönteni. Se nyugodtan össze is zárhatták volna [ügyfelemet], majd ébredése után tájékoztathatták volna a rákról, hogy családjával együtt döntést hozhasson a további kezelésről".

A helyi WLKY tévéadó értesülései szerint Seaton csak a körülmetélésre adott felhatalmazást a műtét előtt, azaz jó alapja van a pernek. Seaton orvosai nem kívántak nyilatkozni az ügyben.

A történetet a legtalálóbban a Tékozló Homár amerikai testvérblogja, a Consumerist kommentálta talán. "Ha valaha műtétre szorulok, a gallérjánál ragadom meg az orvosom és beleüvöltöm az arcába, hogy történjen bármi, a péniszemet nem vághatod le".

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?