Menyhért, Mirjam
18 °C
33 °C

Körülmetélés helyett levágták a péniszét

2008.09.25. 13:18
Philip Seaton megdöbbenéssel tapasztalta, hogy egy körülmetélés során az orvosok eltávolították a péniszét. Az sem nyugtatta meg, hogy veszélyes rákos daganatot távolítottak el így szervezetéből. Úgy véli, igazán megkérdezhették volna a műtét előtt, ezért pert indított.

Kártérítési pert indított kezelőorvosa ellen egy kentuckyi férfi. Philip Seaton egyszerű rutinműtétre, körülmetélésre jelentkezett be Shelby megyei kórházba. A műtét során az orvosok rákos daganatot találtak a péniszén, ezért az amputáció mellett döntöttek.

Seaton érthetően felháborodott volt a döntés után. Ügyvédje, Kevin George szerint "néha, vészhelyzetben igy kellene dönteni. Se nyugodtan össze is zárhatták volna [ügyfelemet], majd ébredése után tájékoztathatták volna a rákról, hogy családjával együtt döntést hozhasson a további kezelésről".

A helyi WLKY tévéadó értesülései szerint Seaton csak a körülmetélésre adott felhatalmazást a műtét előtt, azaz jó alapja van a pernek. Seaton orvosai nem kívántak nyilatkozni az ügyben.

A történetet a legtalálóbban a Tékozló Homár amerikai testvérblogja, a Consumerist kommentálta talán. "Ha valaha műtétre szorulok, a gallérjánál ragadom meg az orvosom és beleüvöltöm az arcába, hogy történjen bármi, a péniszemet nem vághatod le".