Zelma, Rajmund
-4 °C
3 °C

Orrbavágta a panaszkodó lakost a pannonhalmi polgármester

2003.05.30. 21:08
Pánczél Benedek pannonhalmi polgármester ellen feljelentést tett egy helyi lakos pénteken a győri rendőrkapitányságon, a feljelentés szerint a város első embere ököllel orron vágta őt.
A feljelentés szerint a sértett és felesége csütörtök este szóváltásba keveredett Pánczél Benedekkel. A vitát az gerjesztette, hogy a lehullott nagy mennyiségű csapadékkal a vízelvezető árkok megteltek, és a sáros víz elöntötte a sértett udvarát - ismertette az ügyet Kiss Imréné őrnagy a Győr-Moson-Sopron megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A veszekedő felek kölcsönösen egymást vádolták az árkok és az átfolyók tisztításának elmulasztásával. Eközben a polgármester a feljelentés szerint ököllel orron vágta a sértettet. A feljelentéshez látleletet is csatoltak.

A sértett felesége az MTI-nek elmondta: férje 57 éves nyugdíjas, az egyik büntetésvégrehajtási intézetben őrparancsnokként dolgozott. Az asszony úgy véli, a polgármester azért haragszik rájuk, mert nincsenek megelégedve a munkájával, és ennek már többször is hangot adtak.

Pánczél Benedek a Kisalföld című megyei lapnak nyilatkozva állította, hogy csütörtökön nem csattant el pofon. A rendőrség megkezdte az eset körülményeinek vizsgálatát.