Rafael
19 °C
33 °C

Felvétel készült a pofozkodó rendőrről

2003.12.18. 14:52
Autós üldözést és utána rendőri pofozkodást vett filmre a kiskunhalasi tévé. A rendőrség csak azután hozta nyilvánosságra a rendőri túlkapást, miután a felvételt egy helyi tévétársaság szerda este adásba adta.
Kéttagú rendőrjárőr cirkált hétfő délután Kiskunhalason. Egy Trabant vezetőjét akarták igazoltatni, ám az a jelzésre nem állt meg, hanem továbbhajtott. A rendőrök szirénákat bekapcsolva üldözőbe vették. A több utcán át tartó menekülés után a Trabantot vezető 18 éves kiskunhalasi fiú megállt és önként kiszállt az autójából.

Egy szemtanú szerint nem tanúsított semmilyen ellenállást, azonban amikor a főtörzsőrmester hozzálépett, arcul ütötte a fiatalembert, majd az autójához nyomva kezeit hátrabilincselte - áll a rendőrség csütörtökön kiadott közleményében. Közölték vele, hogy a szabálysértések miatt - a fiúnak többek közt jogosítványa sem volt - feljelentést tesznek ellene, végül elengedték.

Az autós üldözést és az utána történt pofozkodást egy tévétársaság két kamerával is rögzítette. A rendőrség csak azután hozta nyilvánosságra az esetet, miután a felvételt a tévétársaság szerda este leadta - állítja a HavariaPress.

Az eset miatt indított parancsnoki vizsgálat megállapította, hogy az intézkedő rendőrök a rendőrség járőr- és őrszolgálati szabályzatának több pontját megszegték, ezért velük szemben fegyelmi eljárást indítanak.

Vizsgálat azt is megállapította, hogy amit a pofozkodó főtörzsőrmester tett, alkalmas a "bántalmazás hivatalos eljárásban" vétség gyanújának megállapítására, ezért a kiskunhalasi rendőrkapitányság vezetője e bűncselekmény miatt feljelentést tett ellene a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség Nyomozó Hivatalánál.