Sára, Márió
2 °C
6 °C

Letartóztatták a pókembert Texasban

2005.11.24. 17:28
Egy felhőkarcoló falán letartóztatták a texasi Houstonban Alain Robert 43 éves francia artistát, a magas épületek megmászásáról elhíresült "pókembert". A rendőrség szóvivője azt mondta: Texasban senki sem mászhat fel "csak úgy" egy épületre.

Alain Robert 12 éves kora óta foglalkozik magas épületek megmászásával, feljutott már a New York-i Empire State Building, a Kuala Lumpur-i Petronas-tornyok, a Tajpej 101 felhőkarcoló és a hongkongi Cheung Kong Center csúcsára.

Legutóbb egy 46 emeletes houstoni toronyépületet szeretett volna bevenni. Az artista ügyvéd, fényképész és filmoperatőr kíséretében érkezett a felhőkarcolóhoz.

Már éppen elindult a toronyépületen a magasba, amikor az egyik rendőr elkapta a lábát és ezzel véget vetett a vállalkozásnak. A férfit megbilincselve az őrszobára kísérték.

A francia artista egy tévétársaságnak nyilatkozva értetlenségének adott hangot. Egyrészt azt találgatta, honnan tudták meg tervét, másrészt azt sem értette, miért kezelik bűnözőként.

A francia ellen tiltott övezetbe való behatolás és kábítószer birtoklása címén emeltek vádat, egy nála talált gyógyszer miatt.

A rendőrség szóvivője kijelentette, hogy Texasban senki sem mászhat fel "csak úgy" egy épületre, minden külön engedély és a tulajdonos beleegyezése nélkül. Ez veszélyes vállalkozás, hiába tapasztalt valaki, sohasem lehet előre látni, mi történhet - fejtette ki.