Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Hat napot töltött egy darun Pókembernek öltözve

2003.11.06. 10:56
A gyermekláthatástól megfosztott apák sorsára kívánta felhívni a figyelmet az a férfi, aki Pókembernek öltözve töltött hat napot egy darun.
Közrend zavarássál vádolják a sussexi David Chick-et, aki hat napot töltött Pókembernek öltözve egy darun a londoni Tower-híd közelében. A 37 éves férfi a gyermekláthatástól megfosztott apák helyzetére kívánta felhívni a figyelmet. A férfit szerdán vették őrizetbe és csütörtökön kell megjelennie a bíróság előtt, jelentette a BBC.

Hat nap a magasban

Chick hat napot töltött a több mint harminc méter magas darun, mielőtt szerda délután lemászott. A rendőrök aggódtak a férfi biztonsága miatt, ezért több óvintézkedést is tettek, hogy a férfi biztonságban lejuthasson. Az első öt napon környező utakat lezárták, mert attól tartottak, hogy a daru instabillá válhat az erős szélben. Amikor azonban világossá vált, hogy a férfinél elég élelem és ivóvíz van, valamint nem kíván öngyilkosságot elkövetni, a Scotland Yard megnyittatta a környező utakat.

Figyelemfelhívás

Az "Apák az Igazságért" nevű csoport szóvivője lemondta, hogy Chick azért tiltakozott ily módon, mert nem láthatja négyéves kislányát. A szervezet szerint a bíróság megítélte a férfinak a láthatási jogot, ám az anya már nyolc hónapja nem engedte a kislány közelébe az apát. Matt O'Connor, a szervezet szóvivője bejelentette, hogy bár Chick nem tagja a csoportnak, akciójával mégis sikerült felhívnia a figyelmet a problémára.