Viola
-5 °C
-2 °C

Háztetőt akartak lopni éjszaka az Oktogonnál

2007.10.01. 15:52
Superman még nincs, de a magyar pókemberek már gyakorolnak a fővárosi háztetőkön. Szombat este Budapest belvárosában ismeretlenek felmásztak a VI. kerület Eötvös utca egyik bérházának tetejére, majd továbbmentek a tetőkön az Aradi utca sarkáig. Szétdúlták az Aradi utca 15-ös számú ház tetejét, de még a rendőrség kiérkezése előtt eliszkoltak a helyszínről.

Ismeretlenek felmásztak Budapest VI. kerületében az Eötvös utcában egy bérház tetejére. A kéményseprő-járaton át a tetőn elmentek egész az Aradi utca sarkáig. Ám az Aradi utca 15. egyik lakója megzavarta őket.

Fotók: Barakonyi Szabolcs

A lakó szombat éjszaka arra ébredt , hogy szó szerint bontják a házat a feje felöl. Fémtolvajok számára kincsnek számító bádoggal kibélelt csatorna van az épületen, de azt nem gondolták, hogy ezért szétszedhetik a tetőt és a tűzfalat is.

A hatalmas robajból egy női és egy férfi hang szűrődött ki. A már említett lakó kiszólt nekik, ekkor rövid időre elcsendesedtek, majd elölről kezdődött minden. Mire a rendőrség kiért, a tettesek felszívódtak.

Megbontott tető

A ház közös képviselője állítja, megszaporodtak az utóbbi időben a fémtolvajok a VI. kerületben, és szerinte a hétvégi akciót is a bádoglemezekről szólt.

A vandálok leszaggaták a cserepeket a tetőlécekről, darabokra szedték a macskalépcsőt (kisméretű téglákból kialakított feljáró, közvetlenül a kéményseprő-létra mellett), és szanaszét dobálták a tűzfal tégláit.

Lyukas

A VI. kerületi rendőrkapitányság illetékese az Indexnek azt nyilatkozta: ismeretlen tettesek ellen indítanának nyomozást rongálás miatt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!