Mátyás
-6 °C
1 °C

Sikkasztással gyanúsítják a Somogy megyei főpolgárőrt

2005.07.12. 22:02
A Siófoki Városi Bíróság előtt zajlik a Somogy Megyei Polgárőr Szövetség elnökének pere, akit magánokirat-hamisítással és sikkasztással vádolnak.

Sikkasztással és magánokirat-hamisítással vádolja az ügyészség a Somogy Megyei Polgárőr Szövetség elnökét, írja a Somogyi Hírlap. Összesen két cselekmény miatt indult eljárás Szablics István ellen.

Az ügyészség szerint egyrendbeli, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette, és háromrendbeli magánokirat-hamisítás vétsége róható Szablics István terhére.

Sajátjaként rendelkezett

A vád szerint a Somogy Megyei Polgárőr Szövetség elnöke 1997 és 1999 között 1,3 millió forintról jogtalanul a sajátjaként rendelkezett. A pénzt a szövetség ügykörén kívüli ismeretlen beszerzésekre, kiadásokra fordította, nem számolt el vele.

Varga Rita, a Somogy Megyei Bíróság sajtószóvivője, a lapnak azt mondta, hogy Szablics István a vádirat alapján hamis tartalmú éves beszámolókat készített a szövetség tevékenységéről. 2000-ben például a szövetségnek 1,4 millió forintos bevétele volt, de csak 624 ezer forintot tárt az elnökség elé. 2001-ben pedig 3,6 millió forint helyett csak 2,5 milliót.

Szablics István a vádakkal kapcsolatban annyit mondott, hogy rosszakarói alaptalanul rágalmazzák, elirigyelték tőle a jól működő szervezet vezetését.

A Siófoki Városi Bíróság egy tárgyalást már tartott az ügyben, majd újabb szakértői vélemények beszerzését tartotta szükségesnek.