Donát
-4 °C
2 °C

Kirabolták a Váci utcai Polgár Galériát

2003.12.23. 11:40
Műtárgyakat nem, csak több százezer forintot vitt el a Polgár Galériát kirabló fegyveres férfi Budapesten.
Az egyelőre ismeretlen, 30 év körüli férfi kedden délelőtt, tíz óra körül lépett be a Váci utcai Polgár Galéria pénzkifizető helyiségébe. A bőrkabátos támadó fegyvert szegezett az alkalmazottaknak, és a bevételt követelte. A HavariaPress hírügynökség értesülései szerint a férfi több százezer forintnyi készpénzt vett magához, majd menekülni próbált. A galéria alkalmazottjai ekkor megkísérelték feltartóztatni a támadót, ám a férfi fegyvert fogott rájuk, s az egyik nőt vállon is ütötte, majd futva távozott. Az elkövető csak a galéria alkalmazottjainak ellenállasa miatt vitt el aránylag kevés készpénzt.

Futva menekült

A férfi nem használta fegyverét, és személyi sérülés sem történt, mondta el Kozák László a BRFK-tól. A tanúvallomások szerint a támadó egy farmert és fekete bőrdzsekit viselő, 30 év körüli, körülbelül 180 centi magas férfi volt, aki a rablás után elfutott el a helyszínről. A rendőrség már megkezdte a nyomozást az ügyben, és ellenőrzik a biztonsági kamera által készített felvételeket is.

Százmilliós képlopás

November közepén több százmillió forint összértékben loptak el képeket egy ugyancsak Váci utcai galériából. A szemtanúk az éjjel egy rakodó teherautót láttak az üzlet előtt, és a riasztó is megszólalt. Később kiderült, hogy a képeket a Rubint Galéria tulajdonostársa szállíttatta el pénzügyi tartozás miatt.