Aliz
6 °C
14 °C

Plakátokon sértegetik a rendőröket

2007.05.22. 12:56
A rendőrség vizsgálatot indíthat, mivel szerintük a testület becsületét sértő plakátokat helyeztek el a főváros három pontján. A molinókon a POLICE-felirat olvasható, az I-betű helyére azonban egy piros férfi nemi szervet rajzoltak, a rendőrök a plakátokat eltávolították. A rendőri vezetés kulturált és higgadt, ugyanakkor törvényes viselkedésre szólította fel az állományt.

A rendőrség vizsgálja, kell-e jogi lépéseket tenni amiatt, hogy ismeretlenek a testület becsületét sértő plakátokat tettek ki Budapesten. A fehér anyagból készült molinókon a POLICE-felirat szerepelt, az I-betűt azonban egy férfi nemi szervről készült rajz helyettesítette.

Szabadfi Árpád, az országos rendőrfőkapitány keddi sajtótájékoztatóján arra az újságírói kérdésre, hogy indít-e nyomozást a rendőrség a becsületét sértő plakátok kiragasztóinak ügyében, azt mondta, természetesen megvizsgálják, hogy kell-e jogi lépéseket tenni vagy sem. "Ez folyamatban van" - tette hozzá.

Megjegyezte, a közelmúltban történtek miatt azt tapasztalják, hogy vannak, akik ellenséges, pejoratív magatartást tanúsítanak a rendőrökkel szemben. Mi arra hívjuk fel az állomány figyelmét, hogy még kulturáltabban, még higgadtabban, még nyugodtabban, de törvényesen intézkedjenek, tette hozzá.

Kormos Endre a BRFK sajtóügyeletese elmondta, bejelentést kaptak, hogy a főváros három különböző pontján helyezték el a plakátokat: az M3-as autópálya kivezető szakaszánál, a Nyugati pályaudvarnál, valamint az Üllői út ferihegyi gyorsforgalmi szakaszán. A molinókat a rendőrök levették, tette hozzá.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?