Menyhért, Mirjam
18 °C
33 °C

Plakátokon sértegetik a rendőröket

2007.05.22. 12:56
A rendőrség vizsgálatot indíthat, mivel szerintük a testület becsületét sértő plakátokat helyeztek el a főváros három pontján. A molinókon a POLICE-felirat olvasható, az I-betű helyére azonban egy piros férfi nemi szervet rajzoltak, a rendőrök a plakátokat eltávolították. A rendőri vezetés kulturált és higgadt, ugyanakkor törvényes viselkedésre szólította fel az állományt.

A rendőrség vizsgálja, kell-e jogi lépéseket tenni amiatt, hogy ismeretlenek a testület becsületét sértő plakátokat tettek ki Budapesten. A fehér anyagból készült molinókon a POLICE-felirat szerepelt, az I-betűt azonban egy férfi nemi szervről készült rajz helyettesítette.

Szabadfi Árpád, az országos rendőrfőkapitány keddi sajtótájékoztatóján arra az újságírói kérdésre, hogy indít-e nyomozást a rendőrség a becsületét sértő plakátok kiragasztóinak ügyében, azt mondta, természetesen megvizsgálják, hogy kell-e jogi lépéseket tenni vagy sem. "Ez folyamatban van" - tette hozzá.

Megjegyezte, a közelmúltban történtek miatt azt tapasztalják, hogy vannak, akik ellenséges, pejoratív magatartást tanúsítanak a rendőrökkel szemben. Mi arra hívjuk fel az állomány figyelmét, hogy még kulturáltabban, még higgadtabban, még nyugodtabban, de törvényesen intézkedjenek, tette hozzá.

Kormos Endre a BRFK sajtóügyeletese elmondta, bejelentést kaptak, hogy a főváros három különböző pontján helyezték el a plakátokat: az M3-as autópálya kivezető szakaszánál, a Nyugati pályaudvarnál, valamint az Üllői út ferihegyi gyorsforgalmi szakaszán. A molinókat a rendőrök levették, tette hozzá.