Szilárda
0 °C
6 °C

Rendőrök is segítettek olajat lopni

2005.12.13. 13:24
Összesen 18 gyanúsítottja van egy tavaly leleplezett olajlopási ügynek. A Mol százhalombattai telephelyéről 210 ezer liter üzemanyagot tüntettek el, mint kiderült, két rendőr segítségével.
Letartóztattak két Pest megyei rendőrjárőrt egy egy tavalyi százhalombattai olajlopás ügyében, közölte Szende Gyula, a Pest Megyei Főügyészség osztályvezető ügyésze kedden az MTI-vel. Az érdi rendőrkapitányság két hivatásos állományú rendőrét azzal gyanúsítják, hogy részt vettek az ellopott olaj szállításában 2004 végén, illetve az idei év elején.

A nyomozásban eddig más rendőr bűnössége nem merült fel, a többi gyanúsított, polgári személy, jórészt vállalkozó, biztonsági ő; az ügynek összesen 18 gyanúsítottja van. Az ügyész elmondta, különöÖsszesen 18 gyanúsítottja van sen nagy értékre, bűnszövetségben, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett lopás bűntette miatt folytat nyomozást a Pest megyei ügyészségi nyomozó hivatal.

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) még április 22-én arról adott tájékoztatást, hogy két alkalommal 210 ezer liter üzemanyagot csempésztek ki tartálykocsikban a Mol Rt. százhalombattai kőolaj-finomítójából; egy illegális csővezetékről pedig gázolajat csapolt le a jól szervezett tolvajhálózat. A Mol Rt. értesítette a rendőröket, hogy 2004. december 26-tól a cég százhalombattai telephelyéről bűnözői csoportok üzemanyagot lopnak ki "furmányos, jól felkészült módon" - mondta akkor Zsombok György, az NNI bűnügyi főosztályának vezetője.

A csoport tagjai a telephelyre éjjel, teherautókkal mentek be, az autókat egy csővezeték közelében parkolták le, majd megcsapolták a vezetéket, és feltankolva távoztak a finomítóból. Az NNI információi szerint 2004. december 26-ról 27-re virradó éjszaka négy tartályautónyi üzemanyagot vittek el.

Az NNI munkatársai 2005. április 17-ről 18-ra, illetve 18-ról 19-re virradó éjszakára közös akciót szerveztek a terrorelhárító szolgálattal, akkor fogták el a gyanúsítottakat.