Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A jobboldal jobban labdázik

2002.11.10. 19:46
Három népszerű labdajáték, ellenzéki sikerek: ez a minden résztvevő által roppant komolyan vett politikusi sportdélután, a Sportszággyűlés elnevezésű esemény gyorsmérlege, a kormánypártiak legnagyobb sajnálatára.
- Jól éreztem magam a férfiak válogatottjában, kár, hogy nem győztünk - jegyezte meg Lamperth Mónika, a hajdani élvonalbeli röplabdázóból lett belügyminiszter, hozzátéve: jó lenne, ha több női politikus sportolna.

Kosárlabdában 30-6-ra nyert az ellenzék és kézilabdában is hasonlóan tetemes volt a javára a különbség: 23-5 lett a végeredmény és 5 találatával a gyors indításokban jeleskedő Fidesz-frakcióvezető, Áder János bizonyult a "parkett ördögének".

Keller keménykedett

Pikáns jelenet adódott, amikor a gólgyáros Keller Lászlóval, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkárával olyan keményen ütközött, hogy némi - plenáris ülésekre emlékeztető - kakaskodás után az MSZP-s politikust 2 percre kiállították.

A harmadik labdajátékban, a futballban sem szakadt meg az ellenzékiek sikere. Hiába védett néha nagyokat Bársony András, a Külügyminisztérium politikai államtitkára, s irányított körültekintően Wekler Ferenc, a parlament alelnöke és Kovács Kálmán informatikai miniszter, az Áder János-vezérelte Fidesz-MDF csapat ellenállhatatlan volt és 6-1-re nyert.

Góllövők: Csampa Zsolt 2, Birkás Tivadar, Áder János, Manninger Jenő, Mádi László 1-1, illetve Nagy Imre 1.