Piroska
3 °C
3 °C

A jobboldal jobban labdázik

2002.11.10. 19:46
Három népszerű labdajáték, ellenzéki sikerek: ez a minden résztvevő által roppant komolyan vett politikusi sportdélután, a Sportszággyűlés elnevezésű esemény gyorsmérlege, a kormánypártiak legnagyobb sajnálatára.
- Jól éreztem magam a férfiak válogatottjában, kár, hogy nem győztünk - jegyezte meg Lamperth Mónika, a hajdani élvonalbeli röplabdázóból lett belügyminiszter, hozzátéve: jó lenne, ha több női politikus sportolna.

Kosárlabdában 30-6-ra nyert az ellenzék és kézilabdában is hasonlóan tetemes volt a javára a különbség: 23-5 lett a végeredmény és 5 találatával a gyors indításokban jeleskedő Fidesz-frakcióvezető, Áder János bizonyult a "parkett ördögének".

Keller keménykedett

Pikáns jelenet adódott, amikor a gólgyáros Keller Lászlóval, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkárával olyan keményen ütközött, hogy némi - plenáris ülésekre emlékeztető - kakaskodás után az MSZP-s politikust 2 percre kiállították.

A harmadik labdajátékban, a futballban sem szakadt meg az ellenzékiek sikere. Hiába védett néha nagyokat Bársony András, a Külügyminisztérium politikai államtitkára, s irányított körültekintően Wekler Ferenc, a parlament alelnöke és Kovács Kálmán informatikai miniszter, az Áder János-vezérelte Fidesz-MDF csapat ellenállhatatlan volt és 6-1-re nyert.

Góllövők: Csampa Zsolt 2, Birkás Tivadar, Áder János, Manninger Jenő, Mádi László 1-1, illetve Nagy Imre 1.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!