Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Megvesztegettek egy pénzügyőrt

2007.06.06. 19:41
Pénzügyőr nyomozók buktatták le azt a kollégájukat, akit "korrupciós cselekmény közben" értek tetten. T. I. főtörzsőrmestert előzetes letartóztatásba helyezték.
Egy szeszfőzde plombájával manipulált egy finánc a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hernádnémetiben, és miután lebukott, vesztegetés megalapozott gyanúja miatt feljelentést tettek ellene - tájékoztatta Sipos Jenő, a testület szóvivője szerdán az MTI-t a még május 18-án történt eseményekről.

A Vám- és Pénzügyőrség nyomozó szolgálata bűnügyi információk alapján korrupciós cselekmény közben tetten érte T. I. pénzügyőr főtörzsőrmestert - tette hozzá.

Feljelentették, méltatlanná vált a szolgálatra

A közlemény szerint a pénzügyőr nyomozók kollégájuk előállítása után vesztegetés megalapozott gyanúja miatt feljelentést tettek ellene a Miskolci Nyomozó Ügyészségnél, egyúttal a regionális parancsnok méltatlanná válás miatt megszüntette a pénzügyőr főtörzsőrmester szolgálati viszonyát.

A bíróság előzetes letartóztatásba helyezte az egyébként január 22-e óta betegszabadáson lévő szerencsi fináncot, aki a gyanú szerint egy saját maga által készített plombázóval pecsételte le a Hernádnémetiben lévő szeszfőző mérőeszközét.

A nyomozás adatai szerint a szeszfőzde tulajdonosa vélhetően több százezer forint jövedéki adót spórolt meg, de a finánc sem járt rosszul, mert csúszópénzként hasonló nagyságrendű összeget zsebelhetett be.