Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Polgárőr a bűnbandában

2006.02.09. 13:18
Huszonöt betörést követett el Kapsvár környékén egy simonfai rablóbanda. Az erőszakot sem mellőző bűnbandában egy polgárőr és egy vagyonőr is garázdálkodott.

Polgárőr és vagyonőr tagjai is volt annak a kilenctagú betörőbandának, amit a napokban füleltek le a kaposvári rendőrök. A simonfai társaság mintegy 25 betörést követett el Kaposvár környékén és Baranyában.

Sorozatbetörők

2004 októbere óta fosztogatták a térségben az önkormányzati raktárakat, hétvégi házakat, lakásokat. Főként szerszámokat, műszaki cikkeket loptak el olykor több millió forint értékben, majd azokat a lakóhelyükön értékesítették.

A kaposvári nyomozók egy szennai kocsmabetörés után bukkantak a csapat nyomára. Ebben segített a körzeti megbízott rendőr helyismerete is. A rövid időn belül kézrekerített kilenc simonfai gyanúsított közül ketten azóta előzetes letartóztatásba kerültek.

Egy harmadik börtönbe került, ahol más ügyben kapott jogerős börtönbüntetését kezdhette meg. Az ügy érdekessége, hogy a bandatagok között volt egy polgárőr és egy vagyonőr is.

Megfenyítették a kamaszlányokat

Több elkövető a brutális, személy elleni erőszaktól sem riadt vissza, így egy akciófilmbe illő rablást is elkövettek. A rablás során 350 ezer forint értékű ékszereket vettek el két fiatal lánytól, amikor azok diszkóból tartottak hazafelé Kaposvárott.

A csuklyás támadók késsel fenyegették a lányokat, akik félelmükben nem is mertek feljelentés tenni, a nyomozók csak később bukkantak az ügy nyomára. A rendőrök több lopott tárgyról még azt sem tudták megállapítani, kinek a tulajdona, így még várják a károsultak jelentkezését is.

15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft